Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien pamatlaika beigās netrāpīja izšķirošo metienu, tomēr ar 34 gūtiem punktiem bija spilgts Ņujorkas "Knicks" komandas līderis, taču ASV metropoles klubs ļoti sīvā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) cīņā pagarinājumā cieta neveiksmi pret Fīniksas "Suns" vienību.

"Knicks", spēlējot pret sava galvenā trenera Džefa Hornačeks savulaik vadīto "Suns", zaudēja ar rezultātu 111:113 (25:31, 23:25, 27:31, 28:16, 10:12), ciešot pirmo neveiksmi piecu izbraukuma spēļu sērijā.

Porziņģis aizvadīja otru rezultatīvāko spēli karjerā, jo šosezon 16.novembra mačā pret Detroitas "Pistons" viņš guva 35 punktus.

Tiesa, latvietis otrdienas cīņu pabeidza uz rezervistu soliņa, jo pusotru minūti pirms pagarinājuma beigām nopelnīja sesto piezīmi un laukumu atstāja pirms spēles beigām.

Latvijas basketbola zvaigzne šajā mačā spēlēja 41 minūti un 57 sekundes, trāpot astoņus no 19 divpunktu metieniem, bet no tālmetienu līnijas uzbrūkot ar 100% precizitāti, realizējot četrus no četriem "trejačiem". Viņš arī iemeta sešus no septiņiem "sodiņiem" un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas zem groziem, šoreiz pie "double-double", ko sasniedza iepriekšējās divās spēlēs, netiekot. Porziņģis arī bloķēja trīs pretinieku metienus, pārtvēra trīs bumbas un pieļāva divas kļūdas, bet "Knicks", viņam esot laukumā, iemeta par četriem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

Pamatlaika pēdējā sekundē, kad rezultāts bija neizšķirts 101:101, Porziņģis otro reizi karjerā tika pie iespējas izdarīt izšķirošo metienu, taču viņa divpunktu raidījums no vidējas distances šoreiz bija neprecīzs. Pērn Porziņģis līdzīgā situācijā iemeta tālmetienu, taču metienu izdarīja jau nedaudz pēc finālsirēnas, tāpēc tas netika skaitīts.

Porziņģis bija pārliecinoši rezultatīvākais "Knicks" komandā, kurā Kails O'Kvins guva 22 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, kamēr Kortnijs Lī un Karmelo Entonijs pievienoja attiecīgi 14 un 13 punktus.

Savukārt "Suns" vienībā Ēriks Bledso iemeta 31 punktu, Brendons Naits un Markese Kriss pievienoja pa 14 punktiem, bet Taisons Čendlers iemeta 13 punktus un izcīnīja 23 atlēkušās bumbas, no tām deviņas uzbrukumā.

Spēle pēc teicamas Žoakima Noā piespēles sākās ar Porziņģa "slam-dunk", taču cīņas ievads "Knicks" komandai nebija veiksmīgs, jo pirmās ceturtdaļas vidū viesi jau zaudēja ar 6:17. Porziņģis pēc septiņām nospēlētām minūtēm tika nomainīts, savukārt līdz ceturtdaļas beigām Ņujorkas klubs starpību spēja nedaudz samazināt.

Krietni produktīvāks Porziņģis bija otrajā ceturtdaļā, kuras sākumā viņš guva divus punktus ar sodu, samazinot starpību līdz 28:31. Tomēr turpinājums "Knicks" komandai atkal neizdevās, jo "Suns" atjaunoja vairāk kā desmit punktu pārsvaru, cīņas 18.minūtē panākot 46:32 savā labā, kas bija lielākais mājinieku pārsvars šajā spēlē.

Porziņģis pirmajā puslaikā guva 14 punktus, bet Entonijs un Deriks Rouzs, kurš otrajā spēles daļā muguras sāpju dēļ laukumā nedevās, no spēles tobrīd bija trāpījuši vien vienu no 11 metieniem.

Pēc pārtraukuma laukumā spēle kļuva asāka un vienā no epizodēm "Suns" basketbolists Kriss savā soda laukumā rupji nogrūda Porziņģi uz grīdas. Latvietis parādā nepalika, pagrūžot arī pretinieku, ar to izprovocējot arī citu spēlētāju saķeršanos. Četri basketbolisti, arī Porziņģis, saņēma pa tehniskajai piezīmei, bet latvietis pēc tam nodemonstrēja aukstasinību, jo realizēja divus soda metienus.

Trešajā ceturtdaļā "Knicks" panākt pretiniekus neizdevās, taču izšķirošie notikumi risinājās beigu nogrieznī, kurā Ņujorkas komandas ar Porziņģi priekšgalā, veica izrāvienu 15:2, izvirzoties vadībā ar 89:88. Porziņģis šajā laika nogrieznī augstā lēcienā veica skaistu "slam-dunk" ar vienu roku, kā arī trāpīja tālmetienu. Tuvojoties pamatlaika izskaņai cīņa ritēja punkts punktā, bet Porziņģis tika pie piektās personiskās piezīmes. Viņš gan palika laukumā un līdz ar sirēnas tuvošanos tika izvirzīts izšķirošā metiena izdarīšanai, taču bumba, atsitusies pret stīpu, grozā neielidoja.

Pagarinājumā Porziņģis īsā laikā guva piecus punktus, ietriecot kārtējo "slam-dunk" un arī trāpot ceturto tālmetienu, kas ļāva "Knicks" būs vadībā ar 108:105. Tomēr pusotru minūti pirms papildlaika izskaņai, viņš cīņā par bumbu pie sava groza sesto reizi pārkāpa noteikumus un sarūgtināts devās malā. Paliekot bez sava līdera "Knicks" nespēja tikt pie uzvaras, jo divus uzbrukumus pēc kārtas ar divpunktu metieniem noslēdza Bledso, beigās pārsvaru nosargājot ar soda metieniem.

"Knicks" otro reizi sezonā aizvadīja papildlaiku, taču iepriekšējā reizē spēja uzvarēt. Savukārt pēdējos astoņos mačos šī bija Ņujorkas kluba vien otrā neveiksme.

Šis mačs principiāls bija Hornačekam, kurš ar "Suns" komandu strādāja no 2013.gada, bet šī gada februārī tika atbrīvots no amata, lai vasarā jau kļūtu par "Knicks" galveno treneri.

"Knicks" ar 14 uzvarām 25 spēlēs ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Suns" ar astoņiem panākumiem 25 mačos ir 12.pozīcijā Rietumu konferencē.

"Knicks" aizvada līdzšinējā sezonā garāko izbraukuma spēļu sēriju, kuru sāka piektdien ar 103:100 uzvarot Sakramento "Kings", bet svētdien ar 118:112 pieveicot Losandželosas "Lakers".

Nākamo maču "Knicks" aizvadīs ceturtdien, kad viesos tiksies ar NBA līderi Goldensteitas "Warriors", kas 2015.gadā kļuva par līgas čempioni, bet iepriekšējā sezonā spēlēja finālā. Savukārt piecu spēļu izbraukuma sēriju Ņujorkas klubs noslēgs sestdien pret Denveras "Nuggets" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!