Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolisti Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns otrdien katrs izcēlās ar trim trāpītiem tālmetieniem, bet viņu pārstāvētās Dalasas "Mavericks" un Vašingtonas "Wizards" komandas piekāpās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs.

Dalasas "Mavericks" vienība mājās ar rezultātu 99:114 (27:34, 19:28, 31:31, 22:21) piekāpās Losandželosas "Clippers" komandai.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 30:17 minūtes, kurās sakrāja 15 punktus (1/5 divpunktu metienos, 3/8 trīspunktu metienos, 4/8 soda metienos), desmit atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas un pa vienai rezultatīvai piespēlei un bloķētam metienam. Liepājnieks arīdzan trīsreiz kļūdījās, vienreiz pārkāpa noteikumus, bet, viņam esot laukumā, Dalasas komanda zaudēja ar 13 punktu deficītu.

Basketbolists atklāja spēles rezultātu ar precīzu trīspunktu metienu, bet pirmā puslaika turpinājumā "Clippers" vienība pakāpeniski audzēja pārsvaru. Otrās ceturtdaļas izskaņā Porziņģis realizēja metienu no laukuma centra iemetiena apļa, samazinot rezultāta starpību līdz -16.

Otro puslaiku Latvijas izlases basketbolists iesāka ar diviem precīziem metieniem, bet vairs atlikušajā spēles gaitā izcēlās tikai ar diviem trāpītiem soda metieniem, Dalasas komandai lielāko daļu maču pavadot lielos mīnusos.

Uzvarētāju labā 28 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Kavai Lenarda kontā, bet ar 26 punktiem un sešām pārtvertām bumbām izcēlās otra Losandželosas komandas superzvaigzne Pols Džordžs. Dalasas komandas rindās rezultatīvākais atkal bija Luka Dončičs, kurš iekrāja 22 punktus astoņas atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles, bet arī septiņas reizes kļūdījās.

Savukārt Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda ar rezultātu 104:117 (23:25, 24:39, 22:22, 35:31) izbraukumā zaudēja Denveras "Nuggets" klubam.

Bertāns laukumā pabija 22:32 minūtes, kurās guva 14 punktus (0/1 divpunktu metienos, 3/8 trīspunktu metienos, 5/7 soda metienos), savāca piecas atlēkušās bumbas, vienreiz bloķēja pretinieku metienu, kā arī trīs reizes pārkāpa noteikumus. Laukumā esot rūjienietim, Vašingtonas komanda mājiniekiem zaudēja ar 12 punktu deficītu.

Pirmajā ceturtdaļā Denverā notika līdzīga spēkošanās, bet puslaika beigās laukuma saimnieki panāca jau 17 punktu pārsvaru. Bertāns otrajā ceturtdaļā neraksturīgi sev netrāpīja divus soda metienus pēc kārtas, par kuriem reabilitējās, izpelnoties pārkāpumu pret sevi tālmetienā un realizējot visus trīs brīvmetienus.

Otrajā puslaikā rūjienietis trāpīja trīs tālmetienus, bet viņa pārstāvētā komanda tuvāk par 12 punktu deficītu vienam no Rietumu konferences flagmaņiem nepietuvojās.

Denveras rindās 20 punkti Džerami Grantam, 17 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Vilam Bartonam, savukārt Serbijas izlases līderis Nikola Jokičs guva astoņus punktus, toties savāca 20 atlēkušās bumbas. Viesu labā ar 21 punktu izcēlās rezervists Džordans Makrejs, kuram ar 14 punktiem piebalsoja Bertāns, Bredlijs Bīls un Morics Vāgners.

"Mavericks" komanda ar 11 uzvarām 17 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, bet piektdien tā Fīniksā pret vietējo "Suns" komandu uzsāks trīs maču izbraukuma sēriju. Savukārt "Wizards" vienība 15 mačos triumfējusi piecas reizes, kas tai dod 12. vietu Austrumu konferencē. Komanda tagad arīdzan viesosies Fīniksā, kur jau trešdien paredzēta tās nākamā spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!