Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē svētdien, 11. aprīlī, Kristaps Porziņģis izcēlās ar iespaidīgu "double double", bet tas neglāba Dalasas "Mavericks" – Teksasas komandu duelī "Mavericks" ar 117:119 piekāpās Sanantonio "Spurs".

Porziņģim tas bija trešais "double double" pēc kārtas NBA mačos.

Porziņģis laukumā bija 35:57 minūtes, kurās guva 31 punktu un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas. Liepājnieks realizēja trīs no astoņiem tālmetieniem, deviņus no 13 divpunktu un visus četrus soda metienus. Latvijas basketbola zvaigzne izdarīja arī trīs rezultatīvas piespēles, divreiz bloķēja pretinieku metienus, bet spēles priekšpēdējā minūtē nopelnīja sesto personīgo piezīmi un viņam nācās atstāt laukumu.

Dramatiskā spēles izskaņā "Spurs" uzvaru nodrošināja Demārs Derouzans. 74 sekundes pirms mača beigām Porziņģis pārkāpa noteikumus pret Derouzanu, kurš ar 2+1 gājienu panāca 117:113 "Spurs" labā, bet liepājniekam tā bija sestā piezīme un viņš atstāja laukumu. Porziņģa prombūtnē pēdējās minūtes līdera nastu vienatnē nācās nest Lukam Dončičam, kurš arī panāca neizšķirtu 117:117. Tomēr pēdējo vārdu spēlē teica Derouzans, kurš 0,5 sekundes pirms spēles beigām realizēja pustālo metienu.

Derouzans ar 33 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija mača rezultatīvākais spēlētājs, vēl uzvarētājiem 25 punktus guva Dejonte Marejs. "Mavericks" sastāvā vēl 29 punktus guva un septiņas reizes rezultatīvi piespēlēja Dončičs.

Citā mačā pie saviem pirmajiem punktiem Milvoki "Bucks" sastāvā tika Rodions Kurucs, bet viņa vienība ar viegli izrēķinājās ar Orlando "Magic" – 124:87.

"Bucks" visu spēles gaitu bija vadībā, ne uz brīdi neatdodot pārsvaru, bet beigās Milvoki komanda guva graujošu uzvaru. NBA Austrumu konferences kopvērtējumā "Bucks" ar 33 uzvarām 53 spēlēs ieņem trešo vietu.

Kurucs laukumā devās vien piecas minūtes pirms spēles beigām, nomainot "Bucks" vecāko no brāļiem Adetokunbo - Tanasi. Cēsnieks nospēlētajās piecās minūtēs un vienā sekundē guva piecus punktus, realizējot vienu pustālo un vienu trīspunktu metienu. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas un divas personīgās piezīmes.

Kurucs marta vidū tika aizmainīts no Hjūstonas "Rockets" uz "Bucks". Milvoki komandā viņam ilgi neizdevās debitēt, bet piektdien viņš beidzot pirmo reizi devās laukumā Milvoki komandas rindās, nepilnu 17 minūšu laikā tā arī netiekot pie punktiem.

Svētdienas mačā "Bucks" joprojām iztika bez sava izteiktā līdera Jaņņa Adetokunbo, bet viņa prombūtnē ar 21 punktu rezultatīvākais bija Kriss Midltons. "Bucks" rindās laukumā mačā devās visi pieteiktie 13 spēlētāji, seši no viņiem guva vismaz 10 punktus katrs, bet pie punktiem netika tikai viens no šiem 13 spēlētājiem. "Magic" sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Mo Bamba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!