Foto: LETA

Zaudējumu Spānijas augstākās līgas čempionāta (ACB) ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē pirmdien piedzīvoja jaunā latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Seviljas "Cajasol" komanda, tādejādi noslēdzot savu sezonu.

Ceturtdaļfināla izšķirošajā mačā "Cajasol" izbraukumā ar 84:87 (19:20, 22:26, 22:20, 21:21) piekāpās "Valencia Basket" priekšā, sērijā līdz divām uzvarām ciešot neveiksmi ar 1-2.

Praktiski visu maču abas komandas aizvadīja līdzvērtīgā cīņā, lai gan otrajā puslaikā Valensijas klubam vairākkārt izdevās atrauties par dažiem punktiem. Tomēr "Cajasol" ikreiz prata rast atbildi sāncenšu izrāvieniem, bet dažas minūtes līdz pamatlaika izskaņai mājiniekiem izdevās panākt 79:71, un Seviljas klubam no šāda deficīta tā arī atspēlēties neizdevās.

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus. Latvietis realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus, taču viņa vienīgais tālmetiens bija neprecīzs.

Tāpat Porziņģa rēķinā septiņas atlēkušās bumbas, piecas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie septiņiem efektivitātes punktiem.

Par mača rezultatīvāko basketbolistu kļuva "Valencia Basket" amerikāņu spēlētājs Olivers Lafajets, kurš "Cajasol" grozā sameta 22 punktus.

Regulārā čempionāta noslēgumā "Cajasol" komanda ar 18 panākumiem 34 mačos ierindojās septītajā vietā, bet "Valencia Basket" ar 30 uzvarām izcīnīja otro pozīciju.

Kā zināms, 19 gadus vecais Porziņģis ir pieteicies šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam.

Tikmēr Kaspara Bērziņa pārstāvētā Santjago de Kompostelas "Rio Natura Monbus" komanda izcīnīja 13 uzvaras, kas ļāva ieņemt 12.vietu, bet "Bilbao Basket" komanda ar Dairi Bertānu ierindā un Rolanda Šmita pārstāvētā Madride "Fuenlabrada" guva pa 12 panākumiem, kas deva attiecīgi 14. un 15.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!