Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" latvietim Kristapam Porziņģim, lai atnestu komandai uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Šarlotas "Hornets", pietrūka 0,00001 sekunde, uzskata Ziemeļamerikas izdevums "SB nation".

Atgādinām, ka Porziņģis trešdien NBA spēlē līdz ar beigu signālu iemeta uzvaru nesošo trīspunktu metienu, tomēr soģi pēc video atkārtojuma rūpīgas analīzes lēma, ka metiens ir bijis pēc spēles beigu signāla. "Knicks" mačā zaudēja ar 93:95.

Porziņģa metiens burtiski "uzspridzinājis" Ziemeļamerikas sporta medijus, un latvietis ir dienas "karstākā tēma". Lai gan NBA oficiālais "Twitter" konts vēsta, ka tiesnešu lēmums ir pareizs un Porziņģis nebija pilnībā no rokām atlaidis bumbu, kad spēle bija beigusies, internetā ievietots arī cits video kadrs. Tajā redzams, ka spēles beigu signāls iededzies, bet uz tablo vēl ir 0,1 sekunde.


Lai vai kā, Porziņģa metiens nav ieskaitīts, bet latvietis ar kārtējo skaisto epizodi turpina iekarot Ņujorkas fanu sirdis. Kā pēc spēles ironizēja "Knicks" līderis Karmelo Entonijs, Porziņģim "pirksti ir par garu", tāpēc arī bumba vēl bijusi latvieša rokās, kad iededzies signāls.

"Te jau nav daudz ko bilst. Tikai 0,1 sekunde par vēlu. Kad izmetu, domāju, ka būs precīzs, un tā arī bija. Mēs līksmojām. Bet metiens bija pa vēlu. Rdezēju bildes "tviterī". Daudzi saka, ka bumba bija atstājusi manas rokas vēl 0,2 sekundes pirms beigām, bet redzams, ka sarkanās gaismas bija iedegtas, kad bumba vēl nedaudz skar manas rokas," žurnālistiem skaudri pēc mača atzina Porziņģis.


Iespēja Porziņģim kļūt par spēles varoni burtiski "iekrita rokās", jo "Knicks" galvenais treneris pat kā vienu no variantiem neesot izskatījis latvieti. Protams, bija plānots, ka izšķirošo metienu veiks Entonijs, bet viņš bija nosegts un nespēja atbrīvoties, līdz ar to Lenss Tomass izlēma piespēlēt brīvajam Porziņģim, kuram nedomājot bija jāmet pa grozu.

"Bija redzams, ka viņš ir gatavs šādiem metieniem, un to paveica. Tāda iespēja atnāca pati un viņš gandrīz guva no tās lielu labumu. Es tikai cerēju, ka viņi [tiesneši[ teiks, ka metiens bija laikā," notikušo komentēja Entonijs.

"Varbūt drīzumā man būs vēl viena iespēja un šoreiz metiens būs laikus," piebilst Porziņģis.

Ja Porziņģa metiens būtu ieskaitīts, tas būtu smags trieciens "Hornets" basketbolistam Kodijam Zelleram, kurš šoreiz izrādījās uzvaras groza autors. Viņš 0,6 sekundes pirms spēles beigām groza apakšā iemeta divus punktus, taču Zelleram aizsardzībā bija jāsedz Porziņģis, ko viņš neizdarīja, ļaujot latvietim brīvi saņemt bumbu un izdarīt metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!