Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē svētdien Kristaps Porziņģis izcēlās ar deviņiem punktiem, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 107:121 savā laukumā piekāpās Sakramento "Kings", pārtraucot deviņu spēļu zaudējumu sēriju.

Porziņģis laukumā pavadīja 37 minūtes, taču trāpīja tikai divus no septiņiem divpunktu metieniem (2/7), vienu no septiņiem tālmetieniem (1/7) un abus izdarītos soda metienus (2/2). Viņš izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, izdarīja trīs piespēles, nopelnīja vienu piezīmi un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -24, kas bija sliktākais komandā.

"Mavericks" rindās 37 punktus guva Luka Dončičs, 22 punktus pievienoja Dorians Finijs-Smits, bet ar 20 punktiem izcēlās Džeilens Bransons. "Kings" rindās 30 punktus un 12 rezultatīvas piespēles iekrāja Deārons Fokss, 24 punktus guva Harisons Bārnss, bet 23 punkti Terensa Deivisa kontā.

"Kings" jau spēles sākumā ieguva 12 punktu pārsvaru, tomēr Dalasas komandai izdevās nomierināties un otrās ceturtdaļas pirmajā pusē rezultātu izlīdzināt. Tomēr atkal Sakramento komandai izdevās izrāvienus, pateicoties Deivisa 15 gūtajiem punktiem, kas ļāva puslaiku noslēgt ar rezultātu 67:50.

Trešajā ceturtdaļā Porziņģim bija neliela saķeršanās ar "Kings" spēlētāju Morīsu Hārklesu.

Otrais puslaiks ritēja "Kings" zīmē, kas savu vadību tā arī vairs neizlaida. Ceturtās ceturtdaļas sākumā "Mavericks" pietuvojās līdz 81:87, un arī turpinājumā izdevās būt pāris punktu iedzinējos, tomēr atspēlēties šoreiz neizdevās.

"Mavericks" vienībai šis zaudējums bija diezgan sāpīgs, jo tas palēnināja tās dzīšanos pēc Rietumu konferences sestās vietas. Dalasas komanda šobrīd ir septītajā vietā ar 30 uzvarām un 26 zaudējumiem, bet sestajā vietā esošajai Portlendas "Trail Blazers ir par divām uzvarām vairāk. Vēl turpat ir Memfisas "Grizzlies", kas ieņem astoto vietu un no "Mavericks" atpaliek tikai vienu uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!