Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis ar 23 gūtiem punktiem un 13 atlēkušajām bumbām svētdien kaldināja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" uzvaru pret Rietumu konferences konkurenti Hjūstonas "Rockets".

Dalasas komanda vadību izrāva jau ar pirmo uzbrukumu un ne brīdi to laukuma saimniekiem neatdeva, izcīnot uzvaru ar rezultātu 137:123 (45:29, 33:31, 27:35, 32:28).

Porziņģis laukumā pavadīja 33:41 minūtes, kuru laikā liepājnieks guva 23 punktus (7/12 divpunktu metienos, 2/5 trīspunktu metienos, 3/4 soda metienos), savāca 13 bumbas zem groziem, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, divreiz pārtvēra bumbu, kā arī bloķēja vienu pretinieku metienu. Basketbolists arī piecas reizes pārkāpa noteikumus un vienreiz kļūdījās, bet, viņam esot laukumā, viesi pretiniekus apspēlēja ar 32 punktu pārsvaru.

Lielisku sniegumu "Mavericks" kluba labā kārtējo reizi rādīja Luka Dončičs, kurš pamanījās izcelties ar 41 gūtu punktu un desmit rezultatīvām piespēlēm, kā arī sešām atlēkušajām bumbām. Turpretim metieni nepadevās mājinieku līderim Džeimsam Hārdenam, kurš sakrāja 32 punktus, 11 piespēles un deviņas atlēkušās, bet realizēja vien divus no 15 tālmetieniem.

Dalasas komanda pēc izcīnītās uzvaras pakāpusies uz trešo vietu Rietumu konferencē, pateicoties 16 spēlēs izcīnītām 11 uzvarām. Savukārt svētdienas pretinieki "Rockets" ar 11 uzvarām 17 spēlēs nokrituši uz sesto vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var uzzināt detalizētāku spēles aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!