Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dalasas "Mavericks" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien, 8. februārī, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar kārtējo "double double", citā mačā Dāvis Bertāns guva 12 punktus ar četriem tālmetieniem Vašingtonas "Wizards" komandas labā, bet abu latviešu vienības guva uzvaras. Savukārt zaudējumu piedzīvoja Rodiona Kuruca pārstāvētā komanda Hjūstonas "Rockets".

Porziņģis pirmdienas mačā guva 27 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet "Mavericks" pēdējā ceturtdaļā gandrīz izlaida 20 punktu pārsvaru, beigās ar 127:122 pieveicot Minesotas "Timberwolves".

Liepājniekam šis bija jau ceturtais "double double" pēdējās piecās spēlēs. Viņš realizēja četrus no septiņiem tālmetieniem, sešus no 12 divpunktu un visus trīs soda metienus, bet laukumā pavadīto 30:47 minūšu laikā bija ļoti daudzpusīgs – Porziņģa kontā vēl seši bloķēti metieni un četras rezultatīvas piespēles.


Infografika: "SofaScore"

"Mavericks" praktiski visu spēles laiku bija vadībā, pretiniekiem to ļaujot vien pašā spēles sākumā. Otrajā ceturtdaļā trīs reizes Dalasas basketbolisti panāca +25, pēdējā ceturtdaļā pēc Porziņģa trijnieka "Mavericks" bija 21 punkta pārsvars (110:89), bet tad "Timberwolves" sāka pakaļdzīšanos. Minesotas komanda ātri atguva 10 punktus, bet 78 sekundes pirms spēles beigām pietuvojās līdz "-5". Vēl pēc brīža Bīslijs panāca 120:123, bet tad svarīgus divus punktus "Mavericks" labā guva Džošs Ričardsons. Atlikušajās 27 sekundēs "Mavericks" nosargāja pārsvaru, svinot trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs.

Porziņģis bija rezultatīvākais "Mavericks" rindās. Luka Dončičs šoreiz guva 26 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, bet Tims Hārdevejs juniors uzvarētājiem guva 24 punktus. Rezultatīvākais mačā ar 30 punktiem bija Maliks Bīslijs no "Timberwolves", bet 22 punktus zaudētājiem guva Entonijs Edvardss.

Savukārt Bertāns izpelnījās lielāko spēles laiku sezonā, ar 12 punktiem kaldinot "Wizards" uzvaru 105:101 pār Čikāgas "Bulls". Bertāns nospēlēja 37:51 minūti, kuru laikā realizēja četrus no 11 tālmetieniem. Rūjienietis spēlē izdarīja tikai tālmetienus, bet vēl viņa kontā trīs atlēkušās bumbas un divas pārtvertas piespēles.


Infografika: "SofaScore"

35 punktus uzvarētājiem guva Bredlijs Bīls, 19 punkti un 10 atlēkušās bumbas Rui Hačimuram, bet 13 punkti Aleksam Lenam. "Bulls" no zaudējuma neglāba komandas līdera Zeka Lavīna 35 punkti.

Vēl vienā mačā "Rockets" ar Kurucu ierindā viesos ar 94:119 (27:32, 33:32, 27:26, 7:29) zaudēja Šarlotas "Hornets". Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 4:31 minūti, kuru laikā pārtvēra vienu bumbu un bloķēja divus metienus.

"Rockets" komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Viktors Oladipo, kurš arī izcīnīja septiņas bumbas zem groziem un veica sešas rezultatīvas piespēles. "Hornets" vienībā 24 punktus guva Lamelo Bols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!