Foto: AP/Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien aizvadījis pilnvērtīgu treniņu un varētu piedalīties nākamajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" spēlē.

Porziņģis Ahilleja cīpslas traumas dēļ izlaidis iepriekšējos trīs komandas mačus, bet "Knicks" vienība, kas vēl nesen bija izslēgšanas turnīra zonā, cietusi jau sešas neveiksmes pēc kārtas.

Ceturtdien Porziņģis beidzot trenējās pilnvērtīgi un "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks ir optimistiski noskaņots par latvieša atgriešanos sastāvā. Tiesa, visticamāk, vismaz līdz piektdienas rīta treniņam nebūs publiski zināms vai latvietis gaidāmajā spēlē dosies laukumā.

"Knicks" piektdien viesosies pie Milvoki "Bucks" komandas, kurai trešdien savā laukumā zaudēja ar 104:105. Pēc tam sestdien Ņujorkas komanda viesosies arī pie Indiānas "Pacers".

Šosezon Porziņģis vidēji mačā laukumā pavadījis 34,8 minūtes, kamēr pērn savā debijas sezonas viņš spēlēja aptuveni 28 minūtes cīņā. Tiek uzskatīts, ka Ahilleja cīpslas problēmas latvietim ir no ilgā spēles laika.

Liepājnieks vidēji spēlē šosezon guvis 20,1 punktu, būdams otrs rezultatīvākais "Knicks" komandā un līgā ieņemot 31. pozīciju. Savukārt ar 1,9 bloķētiem metieniem spēlē viņš visā līgā ir sestais.

Tāpat Porziņģis vidēji mačā savācis 7,9 atlēkušās bumbas, šajā statistikas rādītājā līgā ieņemot 28. vietu.

"Knicks" komanda ar 16 uzvarām 35 spēlēs atkāpusies uz desmito vietu Austrumu konferencē, bet Milvoki vienība ar 18 uzvarām 34 dueļos ir konferences sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!