Foto: AP/Scanpix/LETA

Lai arī Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis turpina atlabt no ceļgala krustenisko saišu plīsuma un vēl nav gatavs atgriezties laukumā, viņš aktīvi iesaistījies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" pirmajā treniņā, vēsta ESPN žurnālists Aiens Beglijs.

Jau vēstīts, ka pats Porziņģis "Knicks" mediju dienā vēl neizteica prognozes, kad varētu atgriezties laukumā, tomēr viņš pirmajā treniņā bija kopā ar komandu un sniedza tai atbalstu.

"Viņš piedalījās visos treniņa aspektos. Viņš piespēlēja bumbas citiem spēlētājiem, vāca atlēkušās bumbas un padeva tās tālāk," stāstīja "Knicks" galvenais treneris Deivids Fizdeils. "Viņš runāja ar treneriem par to, ko mēs darām. Bija interesanti redzēt, kā viņš iesaistās."

"Porziņģim šis ir grūts posms, tāpēc mēs viņam sniegsim atbalstu un uzmundrinājumu, jo viņš ļoti vēlas būt laukumā ar pārējiem," turpināja treneris.

Fizdels bija priecīgs, ka Porziņģis vēlas komandai palīdzēt ar savu prātu, lai arī ķermenis vēl nav gatavs uzsākt pilnvērtīgus treniņus.

Porziņģis pagājušajā sezonā pēc 48 nospēlētām spēlēm bija rezultatīvākais komandas spēlētājs ar vidēji 22,7 gūtajiem punktiem. Viņš bija arī otrs labākais cīņā par atlēkušajām bumbām, vidēji mačā sakrājot 6,6 bumbas zem groziem. Tāpat viņš ar 2,4 bloķētājiem metieniem bija labākais komandā šajā rādītājā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!