Foto: F64

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien guva desmit punktus, palīdzot "Sevilla" komandai izcīnīt pirmo uzvaru jaunajā Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionāta sezonā, kad ar 77:73 (22:17, 14:15, 22:17, 19:24) savā laukumā tika pārspēta Saragosas CAI vienība.

Laukumā pavadījis 21 minūti un 26 sekundes, Porziņģis realizēja divus no trim divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Latvieša kontā arī sešas atlēkušās bumbas, četri bloķēti metieni, kas bija labākais rādītājs mačā, viena pārtverta bumba, viena kļūda, trīs piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un 14 efektivitātes koeficienta punkti.

Četri bloķēti metieni ir atkārtots latvieša karjeras rekords ACB spēlēs.

Citā mačā svētdien septiņus punktus guva pagājušās kārtas turnīra vērtīgākais spēlētājs Dāvis Bertāns, bet Vitorijas "Laboral Kutxa" komanda ar 77:93 (17:25, 19:18, 20:23, 21:27) izbraukumā zaudēja Grankanārijas "Herbalife".

Bertāns nospēlēto 20 minūšu un 59 sekunžu laikā raidīja grozā divus no trim divpunktu metieniem un vienu no astoņiem tālmetieniem. Viņš tika arī pie četrām atlēkušajām bumbām, divām kļūdām, vienas pārtvertas bumbas, divām piezīmēm, diviem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Otrajā šīs sezonas spēlē Fuenlavradas "Montakit" komandas sastāvā svētdien piedalījās 19 gadus vecais Rolands Šmits, tomēr viņa klubs savā laukumā ar 94:96 (20:23, 25:22, 13:34, 36:17) zaudēja valsts basketbola grandam Madrides "Real".

Šmits laukumā pavadīja sešas minūtes un trīs sekundes, metienus pa grozu neveicot. Viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, saņēma trīs piezīmes un tika pie negatīva efektivitātes koeficienta rādītāja -2.

Citā mačā svētdien labās kājas muskuļa traumas dēļ laukumā nedevās Dairis Bertāns, bet "Bilabo Basket" komanda ar 77:76 (21:28, 22:16, 18:16, 16:16) izbraukumā uzvarēja Manrezas "La Bruixa d'Or" vienību. Sagaidāms, ka nākamajā sava kluba spēlē latvietis būs gatavs piedalīties.

Čempionāta kopvērtējumā "Bilbao Basket" komanda ar piecām uzvarām sešās spēlēs ieņem trešo pozīciju, atpaliekot vien no bez zaudējumiem spēlējošajām Malagas "Unicaja" un Madrides "Real" komandām.

"Laboral Kutxa" ar divām uzvarām ieņem 12.vietu, "Montakit" ar vienu panākumu atrodas 15.vietā, bet "Sevilla" komanda ar vienu uzvaru noslēdz kopvērtējuma tabulu 18.pozīcijā.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!