Foto: Scanpix

Neskatoties uz ne pārāk augstu metienu precizitāti, talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis trešdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda izcīnīja pārliecinošāko uzvaru šosezon.

Aizvadītajā cīņā "Knicks" izbraukumā ar 128:97 (29:19, 34:24, 25:32, 40:22) apspēlēja Fīniksas "Suns" basketbolistus.

Jau pirmajās minūtēs "Knicks" ieguva drošu vadību, ko, uzbrūkot ar lielisku precizitāti, noturēja līdz pat dueļa beigām. Savukārt Porziņģis sekmīgi realizēja soda metienus, bet no spēles trāpīja tikai divus no desmit metieniem.

"Knicks" pirms šīs spēles šosezon nebija atradusies vadībā ar vairāk nekā 31 punkta pārsvaru, tomēr šajā mačā Ņujorkas klubam izdevās pilnīgi viss, tāpēc noslēgumā tika svinēta uzvara tieši ar šo 31 punktu. Šis "Knicks" vienībai bija tikai piektais panākums iepriekšējo 22 maču laikā.

Porziņģis laukumā pavadīja 22 minūtes un 21 sekundi, kas bija tikai septītais lielākais rādītājs komandā, realizējot vienu no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un astoņus no deviņiem soda metieniem. Latvietis trāpīja pirmos astoņus soda metienus, bet devītais tika aizmests garām. Tāpat Porziņģa kontā bija piecas atlēkušās bumbas un četras piezīmes. Laikā, kad viņš atradās laukumā, "Knicks" iemeta par 27 punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs mačā.

Kaut latvietis pašlaik piedzīvo nelielu sportiskās formas kritumu, tāpat viņš četrās no pēdējām piecām spēlēm, kurās piedalījies, pārsniedzis desmit gūto punktu robežu. Tik daudz soda metienu latvietis nebija izmetis kopš savas pirmās NBA spēles, kurā realizēja deviņus no 12. Tāpat +/- rādītājs 27 ir pārliecinoši labākais latvieša līdzšinējā NBA karjerā, jo līdz šim viņš vienā spēlē bija ticis pie +20. Zīmīgi, ka savās neveiksmīgākajās spēlēs Porziņģis atzīmējies ar rādītāju -27, turklāt tas noticis divreiz.

"Knicks" komandā rezultatīvākie ar 23 punktiem bija Karmelo Entonijs, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas, un Saša Vujačičs, kurš realizēja sešus no septiņiem tālmetieniem, vienīgo garām aizmesto metienu no spēles izpildot pašās trešās ceturtdaļas beigās. Savukārt 18 punktus iemeta Deriks Viljamss, kurš turklāt 16 no tiem realizēja noslēdzošajā ceturtdaļā.

Savukārt "Suns" rindās lielisks ar 32 punktiem bija Devins Bukers, tomēr neviens no kolēģiem viņam nespēja piebalsot.

Tāpat "Suns" komandā debitēja latviešu izcelsmes basketbolists Čeiss Badingers, kurš tai pievienojās vien šonedēļ, kad viņu neaizsargāto spēlētāju sarakstā bija ievietojusi Indiānas "Pacers". Arizonas komandai viņš pirmajā mačā deviņu minūšu laikā palīdzēja ar diviem punktiem un divām atlēkušajām bumbām.

Iepriekšējo savstarpējo spēlei abas komandas aizvadīja 29.janvārī, kad "Knicks" uzvarēja ar 102:84, bet kopš tā laika Ņujorkas komanda 16 mačos bija guvusi tikai trīs uzvaras. Zīmīgi, ka neilgi pirms abām savstarpējām spēlēm Porziņģis izlaidis vienīgos mačus šosezon - pirmo spēli latvietis izlaida 28.janvārī, bet otro 5.martā un šis viņam bija otrais duelis pēc atgriešanās laukumā.

"Knicks" komandā savainots bija Ārons Aflalo un tāpēc sākumsastāvā izgāja Vujačičs, kurš kļuva par vienu no lielākajiem cīņas varoņiem. Ja otrdienas spēlē Denverā Porziņģis realizēja tikai trīs no 11 metieniem no spēles, šajā cīņā viņš jau trešajā metienā trāpīja tālmetienu un tāpat dueļa ievadā izcēlās ar vairākām labām darbībām aizsardzībā. Tomēr vēlāk izrādījās, ka šis pirmajā puslaikā bija vienīgais latvieša trāpītais metiens no spēles, turklāt arī turpinājumā viņš spēja realizēt gandrīz tikai soda metienus, pirmā plāna lomas atstājot citiem komandas biedriem.

"Knicks" komanda jau pēc septiņām spēlētām minūtēm ieguva desmit punktu pārsvaru (17:7), bet kopumā katrā no pirmajām divām ceturtdaļām uzvarēja ar desmit punktiem. Savukārt otrajā puslaikā visus mājinieku centienus atspēlēties apturēja kārtējais "Knicks" tālmetiens. Kaut vēl pēc trešās ceturtdaļas viesu pārsvars bija tikai 75:88, noslēdzošās spēles daļas pirmajās sešās minūtēs viņi veica izrāvienu 25:7, šajā brīdī ar 31 punktu atkārtojot sezonas lielāko vadību un noņemot pēdējos jautājumus par uzvarētāju.

Zīmīgi, ka, piemēram, ceturtās ceturtdaļas sākumā viesi bija iemetuši 13 no 17 izpildītajiem tālmetieniem, bet dueli noslēdza ar 16 no 24 realizētiem trīspunktu raidījumiem.

"Knicks" ar 27 panākumiem 66 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Savukārt "Suns" vienība ar 17 uzvarām Rietumu ir konferences priekšpēdējā pozīcijā.

Turpinot garāko izbraukuma sēriju pēdējos gados, "Knicks" dosies uz Losandželosu, tiekoties ar abām šīs pilsētas komandām - piektdien ar "Clippers" un svētdien ar leģendārā Kobes Braienta pārstāvēto "Lakers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!