Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 25. oktobrī, Kristaps Porziņģis guva 20 punktus, palīdzot Vašingtonas "Wizards" ar 120:99 (28:25, 28:24, 29:26, 35:24) pārliecinoši apspēlēt Detroitas "Pistons".

Porziņģis bija otrs rezultatīvākais "Wizards" rindās, nospēlēto 25:18 minūšu laikā realizējot divus no četriem tālmetieniem, sešus no deviņiem divpunktu metieniem un abus soda metienus. Liepājnieka kontā arī septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, kā arī trīs kļūdas.

"Wizards" dominēja laukumā otrajā puslaikā un pēdējā ceturtdaļā jautājums par uzvarētāju bija atbildēts, spēles beigās Vašingtonas komandai svinot panākumu ar 21 punkta starpību. Rezultatīvākais ar 25 punktiem uzvarētājiem bija Kails Kuzma, 16 punktus guva Vils Bartons, bet 13 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Bredlijam Bīlam. "Pistons" rindās ar 25 punktiem izcēlās Bojans Bogdanovičs, 19 punkti Keidam Kaningemam, bet Aizijs Stjuarts izcēlās ar 13 punktiem un desmit izcīnītām bumbām pie groziem.

"Wizards" tā bija trešās uzvara četrās spēlēs, bet "Pistons" sezonu sākusi ar vienu uzvaru četros mačos.

Neveiksmi piedzīvoja Dalasas "Mavericks", kas joprojām spēlē bez Dāvja Bertāna. "Mavericks" sezonas trešajā spēlē spraigā mača izskaņā ar 111:113 (31:40, 33:26, 25:21, 22:26) atzina Ņūorleānas "Pelicans" pārsvaru, piedzīvojot otro neveiksmi.

"Mavericks" tika pie pēdējo sekunžu metiena, tas tika uzticēts slovēņu brīnumbērnam Lukam Dončičam, bet viņš bija neprecīzs. Slovēnis mačā guva 37 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, 24 punktus "Mavericks" rindās guva Spensers Dinvidijs, bet 23 punktus – Kristians Vūds. "Pelicans" sastāvā astoņiem basketbolistiem izdevās pārsniegt desmit gūto punktu robežu, bet rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Trejs Mērfijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!