Foto: USA Today Sports

Šī gada Latvijas labākais sportists Kristaps Porziņģis trešdien iemeta 24 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā, kurā latvietis nespēja realizēt ļoti svarīgus soda metienus.

"Knicks" viesos ar rezultātu 98:102 (25:22, 22:23, 19:20 19:20, 13:17) piekāpās vienai no savām sīvākajām kopvērtējuma konkurentēm Atlantas "Hawks".

Šis Ņujorkas vienībai bija ceturtais zaudējums izbraukumā pēc kārtas, kā arī tika ciesta neveiksme otrajā mačā pēc kārtas, kurā bija pagarinājums.

Porziņģis šoreiz nospēlēja 42 minūtes, realizējot trīs no deviņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, četrus no astoņiem tālmetieniem un sešus no deviņiem soda metieniem.

Tāpat latvietis tika pie astoņām atlēkušajām bumbām, trim blokiem, piecām kļūdām un četrām piezīmēm.

Porziņģis otrajā spēlē pēc kārtas un ceturto reizi karjerā vienā mačā atzīmējās ar piecām kļūdām. Savukārt 42 spēlētas minūtes ir atkārtots latvieša karjeras rekords, sekojot 13.decembrī aizvadītajai iepriekšējai "Knicks" spēlei pagarinājumā.

"Knicks" rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Deriks Rouzs, kuram ar 24 punktiem sekoja Porziņģis.

Vēl Žoakims Noā pie 14 punktiem pievienoja arī 16 atlēkušās bumbas, bet viens no Ņujorkas vienības līderiem Karmelo Entonijs jau pirmajā puslaikā tika izraidīts no laukuma.

Tikmēr "Hawks" sastāvā 27 punktus sameta vācietis Deniss Šrēders, bet Dvaits Hovards 16 punktiem pievienoja 22 atlēkušās bumbas.

"Knicks" komandai nepalīdzēja Kortnijs Lī, kura vietā pirmoreiz šosezon pamatsastāvā izgāja Saša Vujačičs. "Knicks" kļūdījās pirmajos sešos metienos no spēles, bet pirmo realizēja, kad Porziņģis tika segts divatā un bumba nokļuva pie brīvā Entonija, kurš trāpīja tālmetienu. Tikmēr "Hawks" centram Hovardam jau pirmās ceturtdaļas vidū bija sešas atlēkušās bumbas.

Porziņģa tālmetiens ļāva pirmoreiz mačā "Knicks" komandai pārņemt vadību (12:10), bet ceturtdaļas izskaņā pat bez latvieša laukumā mājinieki veica izrāvienu un atradās priekšā ar 25:22.

Otro ceturtdaļu "Knicks" iesāka ar rezervistiem, bet tāpat ilgāku laiku neizlaida pārsvaru. Atgriežoties latvietim laukumā, viņš trāpīja vēl vienu tālmetienu un viesi bija priekšā ar 34:26, tomēr turpinājumā "Hawks" veica lielu izrāvienu un "Knicks" jau zaudēja ar 36:41.

Drīz vien spēle noslēdzās "Knicks" līderim Entonijam, kurš groza apakšā veica sitienu Tabo Sefološam un tika izraidīts no spēles. Neskatoties uz to, "Knicks" nezaudēja pavedienu. Puslaika beigās latvietis ātrajā uzbrukumā iemeta divus punktus no groza apakšas un "Knicks" bija priekšā ar 47:45.

Otrā puslaika ievadā "Knicks" vairākkārt kļūdījās, tomēr turējās priekšā pretiniekiem, turklāt trešās ceturtdaļas vidū pēc pārkāpuma pret latvieti arī Hovards saņēma tehnisko piezīmi. Turpinājumā "Knicks" panāca vadību ar 60:52, atgūstot lielāko pārsvaru cīņā.

Kopumā latvietis uzbruka ar zemu metienu precizitāti un līdz trešās ceturtdaļas izskaņai bija realizējis vien trīs no 11 metieniem no spēles, tomēr, kad viņu nomainīja, "Knicks" bija priekšā ar 62:57. Visa turpmākā cīņa ritēja punkts punktā. Pēc trešās ceturtdaļas viesi bija vadībā ar 66:65, bet ceturtajā Porziņģis atgriezās laukumā, kad "Knicks" jau atradās iedzinējos, tomēr latvieša tālmetiens atguva vadību ar 81:80.

Ceturto ceturtdaļu lieliski aizvadīja "Knicks" spēlētājs Džastins Holidejs, kurš uzbruka rezultatīvi un iemeta astoņus punktus. Savukārt pusotru minūti pirms pamatlaika beigām latvieša pustālais metiens panāca izlīdzinājumu 85:85 un, kā vēlāk izrādījās, ar šādu rezultātu arī noslēdzās pirmās 48 minūtes. Atlikušajā laikā komandas uzbruka neveiksmīgi, bet septiņas sekundes pirms beigām pēc neveiksmīga Derika Rouza metiena Porziņģis nenoturēja atlēkušo bumbu, izlaižot to ārpus laukuma. Tomēr arī "Hawks" atlikušo uzbrukumu nerealizēja un vienības devās pagarinājumā.

Pieliktā laika ievadā Porziņģis realizēja savu ceturto tālmetienu duelī, tomēr uz to tāpat atbildēja Sefološa. Porziņģis tika pie piezīmes uzbrukumā un Kails Korvers ar tālmetienu nostādīja "Knicks" iedzinējos ar 88:92. Brīdi vēlāk otrā galā līdzīgā epizodē pret Porziņģi netika fiksēta uzbrukuma piezīme.

Priekšpēdējā minūtē Porziņģis bloķēja Pola Milsepa raidījumu un uzreiz pēc tam otrā laukuma pusē pielaboja neprecīzu Brendona Dženingsa tālmetienu, pietuvojoties līdz 95:97. Atrodoties vadībā ar vienu punktu, "Hawks" nespēja izmest 24 sekunžu laikā, kas nozīmēja, ka "Knicks" paliek 15,2 sekundes, lai veiktu izšķirošo uzbrukumu. Tomēr tajā Rouzs paslīdēja un pazaudēja bumbu. Turpinājumā pie -3 pret Porziņģi tika pārkāpti noteikumi tālmetiena izpildes laikā, bet latvietis netrāpīja pirmo metienu. Otro viņš realizēja, bet trešo, metot tīšām garām, pārāk ātri pārkāpa līniju. Pēc tam "Knicks" komandai dueli vairs neizdevās izglābt.

"Hawks" komanda bija zaudējusi iepriekšējās trīs spēles, kā arī sešas no septiņām savā laukumā. Sezonu Atlantas vienība iesāka ar deviņām uzvarām 11 mačos, bet kopš tā laika darbojas daudz neveiksmīgāk.

Atlikušajās šī gada spēlēs "Knicks" viesosies arī Ņūorleānā un Hjūstonā.

"Knicks" komanda ar 16 uzvarām 31 spēlē saglabā piekto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, tomēr tās tuvākajai sekotājai "Hawks" ir 16 panākumi 32 cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!