Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 24 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Dalasas "Mavericks" pārtraukt sešu zaudējumu sēriju, bet Dāvis Bertāns ar 11 punktiem sekmēja Vašingtonas "Wizards" panākumu.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 122:116 pārspēja Atlantas "Hawks", gūstot devīto uzvaru šīs sezonas 22 spēlēs

Porziņģis šajā mačā nospēlēja 34 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā realizēja deviņus divpunktu metienus (9/14), vienu tālmetienus (1/6) un visus trīs soda metienus (3/3). Tāpat viņš izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. Latvieša +/- koeficients bija +9.

Spēle ritēja ļoti līdzīgi pirmās trīs trešdaļas, un vadības maiņa notika desmit reizes, bet 16 reizes rezultāts bija neizšķirts. "Mavericks" komanda ceturtajā ceturtdaļā ieguva drošāku pārsvaru, un noturēja vadību līdz spēles beigām.

Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Tims Hārdevejs panāca rezultātu 95:85, bet 32 sekundes pirms spēles beigām Porziņģis guva ļoti svarīgus divus punktus pēc neprecīza Lukas Dončiča metiena un panāca 117:112, tādējādi apturot "Hawks" basketbolistu izrāvienu, mēģinot atspēlēties

Dončičs "Mavericks" komandas labā guva 27 punktus, izdarīja 14 rezultatīvas piespēles un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Hārdevejs sameta 22 punktus. "Hawks" vienībā 35 punktus guva Džons Kolinss, kuram arī 12 atlēkušās bumbas, bet Trejs Jangs un Kevins Herters guva pa 21 punktam.

Citā spēlē Vašintonas "Wizards" ar rezultātu 103:100 izbraukumā pieveica Maiami "Heat" vienību, kas pagājušajā sezonā spēlēja NBA finālā.

Bertāns šajā mačā nospēlēja 26 minūtes, spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa. Viņš guva 11 punktus, realizējot trīs tālmetienus (3/8) un divus soda metienus (2/2), bet divpunktu metienus neizdarīja. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, viena piespēle, divas pārtvertas bumbas, viens bloķēts metiens, četras kļūdas un divas piezīmes, kā arī +/- koeficients +14.

Pēc pirmā puslaika "Heat" komanda bija vadībā ar 65:55, bet "Wizards" izdevās veiksmīga trešā ceturtdaļa, kurā izdevās atspēlēties un uz brīdi izvirzīties vadībā ar 77:76. Turpinājumā ritēja līdzīga cīņa, bet tieši Bertāns spēlēja svarīgu lomu uzvarā, jo septiņas minūtes pirms spēles beigām viņš ar tālmetienu panāca sešu punktu pārsvaru savai komandai, bet vēlāk iemeta abus soda metienus, atkal izvirzot vadībā "Wizards" ar 100:98. Pēc tam savu vadību Vašingtonas komanda vairs neizlaida.

"Wizards" rindās 32 punktus guva Bredlijs Bīls, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, 13 punktus pievienoja Deni Avdija, bet 11 punktus guva arī Rui Hačimura. Šajā mačā nespēlēja cita Vašingtonas komandas zvaigzne Rasels Vestbruks. "Heat" rindās ar 20 punktiem izcēlās Tailers Hero, 19 punkti Džimija Batlera kontā, bet 17 punktus un 11 atlēkušās bumbas iekrāja Bems Adebajo.

Citā spēlē Rodiona Kuruca pārstāvētā Hjūstonas "Rocekts" ar rezultātu 87:104 piekāpās Oklahomasitijas "Thunder" vienībai.

Kurucs šajā mačā nospēlēja sešas minūtes, kuru laikā trāpīja vienīgo izmesto tālmetienu, izdarīja vienu piespēli, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un spēli noslēdza ar +/- koeficentu +6.

"Rockets" sastāvā 22 punktus guva Ēriks Gordons, bet 19 punkti Viktora Oladipo kontā. Kenričs Viljams guva 19 punktus "Thunder" rindās, 18 punkti Dariusam Beizlijam, bet 17 punktus pievienoja Els Horfords.

"Mavericks" ar deviņām uzvarām 22 spēlēs ieņem 13.vietu Rietumu konferencē, bet "Rockets" ar 10 uzvarām 20 spēlēs ir 10. vietā. Savukārt "Wizards" Austrumu konferencē ar piecām uzvarām 18 spēlēs ieņem priekšpēdējo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!