Foto: F64

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien ar desmit gūtiem punktiem palīdzēja Seviljas "Cajasol" komandai panākt izlīdzinājumu Spānijas augstākās līgas čempionāta (ACB) ceturtdaļfināla sērijā.

"Cajasol" savā laukumā ar rezultātu 84:78 (18:20, 16:14, 32:18, 18:26) pieveica "Valencia Basket" komandu, tādejādi sērijā līdz divām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 24 sekundes. Latvietis grozā raidīja piecus no astoņiem divpunktu metieniem, taču netrāpīja vienīgo tālmetienu.

Tāpat Porziņģa rēķinā divas atlēkušās bumbas, divas nopelnītas personiskās piezīmes un tikpat izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva saņemt sešus efektivitātes punktus.

Par šīs cīņas rezultatīvāko spēlētāju kļuva "Cajasol" amerikāņu basketbolists Markuss Lendrijs, kurš sāncenšu grozā sameta 26 punktus.

Šīs sērijas izšķirošais duelis jau norisināsies Valensijā.
Regulārā čempionāta noslēgumā "Cajasol" komanda ar 18 panākumiem 34 mačos ierindojās septītajā vietā, bet "Valencia Basket" ar 30 uzvarām izcīnīja otro pozīciju.

Tikmēr Kaspara Bērziņā pārstāvētā Santjago de Kompostelas "Rio Natura Monbus" komanda izcīnīja 13 uzvaras, kas ļāva ieņemt 12.vietu, bet "Bilbao Basket" komanda ar Dairi Bertānu ierindā un Rolanda Šmita pārstāvētā Madride "Fuenlabrada" guva pa 12 panākumiem, kas deva attiecīgi 14. un 15.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!