Foto: F64

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien ar deviņiem gūtiem punktiem palīdzēja Spānijas komandai "Sevilla" uzvarēt Eiropas kausa izcīņas mačā un sasniegt turnīra otro posmu.

"Sevilla" basketbolisti savā laukumā ar 85:75 (19:16, 16:25, 24:12, 26:22) pieveica Francijas klubu Nansī SLUC.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 26 sekundes, grozā raidot abus divpunktu metienus, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat latvieša rēķinā trīs atlēkušās bumbas, viena pārtverta piespēle, trīs kļūdas, četras piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie pieciem efektivitātes punktiem.

Par šī mača naskāko punktu guvēju kļuva "Sevilla" komandu pārstāvošais Alekss Urtasuns, kurš guva 20 punktus.

Pateicoties panākumam, "Sevilla" deviņos mačos nu izcīnījusi piecas uzvaras, kas C apakšgrupas kopvērtējumā ļauj ieņemt otro vietu un kvalificēties Eiropas kausa izcīņas otrajam posmam.

Tikmēr citā mačā latviešu saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas vienība Bambergas "Brose Baskets" savā laukumā ar 63:70 (18:13, 14:12, 17:26, 14:19) atzina Francijas kluba "Strasbourg" pārākumu.

Strēlnieks laukumā pavadīja 31 minūti un 26 sekundes, kuru laikā pamanījās gūt 13 punktus. Latvietis realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un vienīgo soda metienus. Strēlnieka rēķinā arī četras atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, viens bloķēts metiens, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un 16 efektivitātes punkti.

Latvietis bija rezultatīvākais basketbolists komandā.

Ar deviņās spēlēs izcīnītām sešām uzvarām "Brose Baskets" joprojām ieņem otro vietu A apakšgrupā, bet komanda jau iepriekš sev bija nodrošinājusi vietu otrajā posmā.

Pie panākuma savukārt izdevies tikt Lietuvas klubam Viļņas "Lietuvos rytas", kas izbraukumā ar 71:66 (23:13, 15:24, 23:18, 10:11) Turcijas vienību Bandirmas "Banvit".

Uzvarētāju sastāvā 18 punktus sameta Martīns Gecēvičs.

Kā zināms, "Lietuvos rytas" komandā par galvenā trenera palīgu strādā Sandis Buškevics.

Ar septiņām uzvarām deviņos mačos "Lietuvos rytas" ieņem pirmo vietu E apakšgrupā, par vienas uzvaras tiesu apsteidzot "Banvit".

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!