Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas basketbola talants Kristaps Porziņģis ceturtdien guva 19 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, palīdzot Ņujorkas "Knicks" vienībai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā otro vakaru pēc kārtas pārspēt Čikāgas "Bulls" basketbolistus.

"Knicks" savā laukumā guva panākumu ar 106:94 (31:27, 22:18, 27:20, 26:29), tiekot pie otrās uzvaras pēc kārtas, savukārt Porziņģis otrajā mačā no vietas izcēlās ar "double-double", jeb divciparu skaitļiem divos statistikas rādītājos.

Jau ziņots, ka trešdien latvietis abu komandu spēlē Čikāgā sameta 29 punktus, atkārtojot savu NBA rezultativitātes rekordu, bet "Knicks" uzvarēja ar 115:107, tobrīd pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Ceturtdienas spēlē Porziņģis laukumā pavadīja 35 minūtes un 20 sekundes, kas bija otrs lielākais laiks uzvarētāju rindās. Latvietis trāpīja piecus no desmit divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem, kā arī visus trīs soda metienus. Bez desmit atlēkušajām bumbām šīs sezonas NBA debitants bloķēja arī trīs pretinieku metienus, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas personiskās piezīmes.

Ņujorkas vienībā rezultatīvākais ar 26 punktiem bija komandas līderis Karmelo Entonijs, bet Deriks Viljamss sameta 13 punktus. "Bulls" komandā Deriks Rouzs guva 30, bet Džimijs Batlers 19 punktus.

Porziņģis divās spēlēs pēc kārtas "double-double" pēdējo reizi bija nopelnījis februāra sākumā, savukārt šosezon viņš pie vismaz desmit gūtiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām nu ir ticis 20 mačos. Tāpat kā trešdienas spēlē Porziņģis rezultatīvāks bija pirmajā puslaikā, kuru pabeidza ar 12 punktiem. Īpaši veiksmīgas latvietim bija otrās ceturtdaļas beigas, kad viņš iemeta divus trīspunktu metienus pēc kārtas.

"Knicks" otrajā ceturtdaļā ieguva desmit punktu pārsvaru, ko pēc atpūtas bez lielām problēmām noturēja, pretiniekus tuvāk tā arī nepielaižot.

Ņujorkas klubs spēli iesāka apņēmīgi un otrās minūtes vidū pēc Porziņģa metiena no groza apakšas panāca 5:0 savā labā. Turpinājumā latvietis pie izdevībām iekarot pretinieku grozu gan netika, jo uzbrukuma grožus pārņēma Entonijs, kurš pirmajā ceturtdaļā sameta desmit punktus, kā arī Saša Vujačičs, kurš realizēja trīs tālmetienus, pēc viena no tiem panākot jau 25:16 laukuma saimnieku labā. Tomēr vēl vairāk atrauties Ņujorkas klubam neizdevās, bet ceturtdaļas beigu daļā sasparojās arī "Bulls" spēlētāji un pēc spēles pirmā ceturkšņa "Knicks" bija vadībā vairs ar četriem punktiem (31:27).

Vēlreiz deviņu punktu pārsvaru "Knicks" panāca otrās ceturtdaļas sākumā, kuru atkal sāka ar pieciem punktiem pēc kārtas, taču tobrīd Porziņģis atradās uz rezervistu sola. Atgriešanās laukumā NBA debitantam nebija diezko veiksmīga, jo drīz vien garām mērķim lidoja divi viņa metieni. Tobrīd "Bulls" jau atkal bija pietuvojušies līdz trīs punktu atstarpei, tomēr panākt konkurentus viņiem neizdevās. Savukārt reabilitēties par iepriekšējām neprecizitātēm Porziņģis spēja ceturtdaļas izskaņā, trāpot divus trejačus pēc kārtas un panākot 53:45 mājinieku labā, ar šādu rezultātu uz tablo abām vienībām arī dodoties atpūtā.

Spēles trešās ceturtdaļas ievadā Porziņģis realizēja divus soda metienus, līdz ar to latvietis atzīmējās ar astoņiem pēc kārtas gūtiem punktiem šajā spēlē. Savukārt vēl pēc brīža viņš iemeta divus punktus ar sodu, kuru realizējot izvirzīja "Knicks" vadībā ar 60:49. Arī turpinājuma laukuma saimnieki spēja saglabāt vairāk kā desmit punktu pārsvaru un pirms pēdējās ceturtdaļas bija priekšā ar 80:65.

Noslēdzošajā ceturtdaļā Porziņģis laukumā tika vien uz pēdējām četrām minūtēm, pirms kurām "Knicks" joprojām bija 11 punktu pārsvars 94:83. Mājinieki tūdaļ realizēja arī kartējos divus tālmetienus, izdzēšot pēdējās Čikāgas kluba cerības uz panākumu, mača beigās bez liela saspringuma saglabājot pārsvaru. "Knicks" spēlē trāpīja 13 no 30 trejačiem, bet no spēles meta ar 51% precizitāti.

"Knicks" ar 30 panākumiem 73 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, taču ņujorkiešu izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs ir vairāk teorētiskas nekā reālas, jo no astotās vietas Porziņģa komanda atpaliek par astoņu uzvaru tiesu, kamēr komandai šosezon ir atlikušas vien deviņas spēles. Tikmēr "Bulls" komanda ar 36 uzvarām 71 mačā ir šīs konferences devītajā vietā.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs sestdien mājās pret Austrumu konferences līderi Klīvlendas "Cavaliers", bet pēc tam sekos divu izbraukuma spēļu sērija Ņūorleānā un Dalasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!