Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar daudzpusīgu sniegumu, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" pirmo reizi kopš 1999. gada izcīnīja uzvaru Sanantonio.

"Wizards" ar rezultātu 127:106 izbraukumā pārspēja "Spurs". Iepriekšējās 22 spēlēs "Wizards" no Sanantonio aizbrauca ar zaudējumu, bet tagad beidzot izdevās šo sēriju pārtraukt. Vašingtonas komanda izcīnīja arī sesto uzvaru pēc kārtas, kas komandai ir garākā uzvaru sērija kopš 2015. gada.

Porziņģis šajā mačā izcēlās ar 17 punktiem, realizējot sešus divpunktu metienus (6/10), vienu tālmetienu (1/3) un abus soda metienus. Viņa kontā arī deviņas atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles, kas ir karjeras atkārtots rekords, pieci bloķēti metieni un trīs pārtvertas bumbas. Viņš nopelnīja arī piecas piezīmes, pieļāva divas kļūdas un spēli noslēdza ar +/- rādītāju +9.

Porziņģis šajā mačā atgriezās laukumā pēc potītes savainojuma, kuru guva 22. janvārī.

"Wizards" sastāvā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Deni Avdija, kurš spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa. Savukārt Bredlijs Bīls izcēlās ar 21 punktus, septiņām piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbām, bet Kails Kuzma pievienoja 16 punktus.

"Spurs" rindās 26 punktus sameta Keldons Džonsons, Džeremijs Sohans pievienoja 17 punktus, bet Zeks Kolins izcēlās ar 16 punktiem.

Spēles pirmajā daļā neliels pārsvars laukumā bija "Spurs" komandai, kas turējās pāris punktu vadībā. Pirmā puslaika izskaņā "Wizards" izlīdzināja rezultātu 38:38, bet tad turpināja veikt izrāvienu, līdz panāca 58:48. Pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 63:55, bet otrajā puslaikā "Wizards" vadību vairs neizlaida. Trešās ceturtdaļas vidū "Spurs" pietuvojās līdz četru punktu deficītam, bet tad Vašingtonas komanda veica 8:0 izrāvienu, atgūstot drošāku pārsvaru.

Citā mačā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 111:105 savā laukumā pieveica Detroitas "Pistons".

Latvietis Dāvis Bertāns šoreiz "Mavericks" sastāvā nospēlēja astoņas minūtes, kuru laikā punktus neguva. Viņš aizmeta garām visus trīs tālmetienus, kā arī nopelnīja vienu piezīmi. Viņa +/- rādītājs bija +5.

Dalasas komandas uzvaru ar fenomenālu sniegumu sekmēja Luka Dončičs, kurš guva 53 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja piecas piespēles. Spensers Dinvidijs pievienoja 12 punktus, bet neviens cits "Mavericks" basketbolists neguva vismaz 10 punktus.

"Pistons" rindās 29 punkti Bojana Bogdanoviča kontā, 18 punktus pievienoja Sadiks Bejs, bet 14 punkti Džeidenam Aivijam.

Līdzīgajā cīņā "Mavericks" vadību pārņēma ceturtajā ceturtdaļā. Sākoties noslēdzošajām 12 minūtēm rezultāts bija 83:84, bet tad mājinieki panāca septiņu punktu pārvaru (96:89). Turpinājumā Dalasas komanda noturējās vadībā un izcīnīja panākumu.

"Wizards" NBA Austrumu konferences kopvērtējumā ar 24 uzvarām 50 spēlēs ir devītajā vietā, bet "Mavericks" ar 27 uzvarām 52 spēlēs ierindojas sestajā pozīcijā Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!