Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 25 punktus un sekmēja Vašingtonas "Wizards" ceturto uzvaru pēc kārtas.

"Wizards", aizvadot otro spēli divās dienās, savā laukumā ar rezultātu 102:92 pārspēja Memfisas "Grizzlies".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti, kuru laikā realizēja vienu divpunktu metienu (1/5), sešus tālmetienus (6/10) un piecus soda metienus (5/6). Viņš izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bloķēja un pārtvēra pa divām bumbām, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja četras piezīmes un spēli noslēdza ar +/- rādītāju +10.

"Es domāju, ka Porziņģim patīk mūsu spēles stils," teica "Wizards" galvenais treneris Vess Anselds, kuru citēja ESPN. "Kad laukumā tiek radīts pareizais plašums un mēs labi kustinām bumbu, kurš negribētu spēlēt šādā veidā?"

Porziņģis bija rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā, bet 21 punktu "Wizards" labā guva Deni Avdija, 12 punkti Korija Kisperta kontā, bet pa 10 punktiem guva Monte Moriss un Džordans Gudvins.

"Grizzlies" rindās 19 punktus guva Dilons Bruks, 17 punkti Taiusam Džounsam, savukārt Stīvens Adams pievienoja 12 punktus un 10 atlēkušās bumbas.

Memfisas komandai palīdzēt nevarēja līderi Dža Morants un Desmons Beins, bet "Wizards" kārtējo maču aizvadīja bez Bredlija Bīla.

Izšķirošo izrāvienu "Wizards" veica divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām, kad bija vadībā ar 71:70. Vašingtonas komanda panāca 10 punktu pārsvaru, un turpinājumā kontrolēja spēles gaitu. Ceturtajā ceturtdaļā Porziņģis ar tālmetienu panāca jau 93:80. Mājinieki atlikušajā laikā spēli noveda līdz uzvarai.

"Wizards" ar astoņām uzvarām 14 spēlēs ierindojas piektajā vietā Austrumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!