Foto: AFP/Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien pēc rīta treniņa medijiem atklāja, ka ir gatavs doties laukumā un spēlēs Ņujorkas "Knicks" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā viesos pret Milvoki "Bucks" vienību.

Jau vēstīts, ka Porziņģis Ahilleja cīpslas traumas dēļ izlaida iepriekšējos trīs komandas mačus, bet "Knicks" vienība, kas vēl nesen bija izslēgšanas turnīra zonā, cietusi jau sešas neveiksmes pēc kārtas.

Taču tagad latvietis, kurš jau ceturtdien aizvadīja pilnvērtīgu treniņu, ir gatavs atgriezties.

"Esmu gatavs šovakar spēlēt," smaidot reportieriem sacīja Porziņģis. "Jūtos ļoti labi. Vakar treniņā vēl biju mazliet stīvs, bet šodien viss ir kārtībā," piebilda basketbolists.

Porziņģis atklāja, ka izlaižot trīs spēles ir ne tikai labi atpūties, bet arī ieguvis papildus enerģiju.

"Domāju, ka treneri man dos tikpat lielu spēles laiku kā parasti, taču būs jāskatās, arī kā es jūtos. Nevaru sagaidīt spēli," pirms cīņas optimistisks bija Porziņģis, kurš atkal var kustēties kā ierasts un veikt atspērienu ar abām kājām.

"Knicks" piektdien viesosies pie Milvoki "Bucks" komandas, kurai trešdien savā laukumā zaudēja ar 104:105. Pēc tam sestdien Ņujorkas komanda viesosies arī pie Indiānas "Pacers".

Šosezon Porziņģis vidēji mačā laukumā pavadījis 34,8 minūtes, kamēr pērn savā debijas sezonas viņš spēlēja aptuveni 28 minūtes cīņā. Tiek uzskatīts, ka Ahilleja cīpslas problēmas latvietim ir no ilgā spēles laika.

Liepājnieks vidēji spēlē šosezon guvis 20,1 punktu, būdams otrs rezultatīvākais "Knicks" komandā un līgā ieņemot 31.pozīciju. Savukārt ar 1,9 bloķētiem metieniem spēlē viņš visā līgā ir sestais.

Tāpat Porziņģis vidēji mačā savācis 7,9 atlēkušās bumbas, šajā statistikas rādītājā līgā ieņemot 28. vietu.

"Knicks" komanda ar 16 uzvarām 35 spēlēs atkāpusies uz desmito vietu Austrumu konferencē, bet Milvoki vienība ar 18 uzvarām 34 dueļos ir konferences sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!