Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu talants Kristaps Porziņģis kopā ar Karlu Taunsu otrdien nosaukti par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) janvāra labākajiem debitantiem.

Porziņģis atzīts par labāko Austrumu konferences debitantu, bet Taunss pie šāda apbalvojuma ticis Rietumu konferencē. Zīmīgi, ka abi basketbolisti tika atzīti par labākajiem arī sezonas pirmajos divos mēnešos.

Pašlaik 20 gadus vecais Porziņģis, kuru jauno spēlētāju draftā ar ceturto numuru izraudzījās Ņujorkas "Knicks" komanda, janvārī vidēji mačā guva 15,3 punktus, kas bija ceturtais rādītājs starp visiem debitantiem, kā arī savāca vidēji 7,2 atlēkušās bumbas mačā, kas bija otrs augstākais rādītājs. Ar vidēji 1,63 bloķētajiem metieniem Porziņģis ar Taunsu dalīja pirmo vietu starp debitantiem.

Decembrī latvietis realizēja 37,5% tālmetienu, kas bija labākais rādītājs starp Austrumu konferences debitantiem. Četros no mačiem Porziņģis savāca "double-double", iespaidīgāko sniegumu parādot 8.janvārī, kad izcēlās ar 28 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, bet "Knicks" ar 99:100 piekāpās Sanantonio "Spurs".

Laikā no 3. līdz 26.janvārim Porziņģis 13 spēlēs pēc kārtas iemeta vismaz 12 punktus.

Tikmēr drafta pirmais numurs Tauns, kurš pārstāv Minesotas "Timberwolves", janvārī bija vienīgais debitants, kurš tika pie "double-double" vidēji mačā - iemeta vidēji 16,9 punktus (trešais rādītājs starp debitantiem) un savāca 10,9 atlēkušās bumbas (labākais starp debitantiem).

Taunss janvārī vidēji mačā realizēja 53,5% metienu no spēles un 87,2% soda metienu.

Mēneša pēdējās septiņās spēlēs Taunss tika pie sešiem "double-double", vidēji gūstot 22,7 punktus un savācot 12,6 atlēkušās bumbas. 20.janvārī, kad "Timberwolves" ar 94:106 piekāpās Dalasas "Mavericks", Taunss iemeta 27 punktus, izcīnīja 17 atlēkušās bumbas un bloķēja sešus metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!