Ņujorkas "Knicks" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēlē pret Bruklinas "Nets" komandu bija labāka aizsardzībā, uzskata talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis.

Porziņģis sestdien iemeta 12 punktus, bet "Knicks" komanda, pateicoties sekmīgai trešajai ceturtdaļai, ar rezultātu 116:98 savā laukumā apspēlēja Bruklinas "Nets".

"Mēs bijām labāki aizsardzībā, īpaši otrajā puslaikā. Pirmajā ceturtdaļā ļāvām viņiem sajust spēli, tomēr otrajā puslaikā iznācām laukumā spēcīgi, kā arī ieguvām enerģiju no publikas," stāstīja Porziņģis, īpaši slavējot vasarā iegūtā Brendona Dženingsa piespēles. "Es mīlu tās saņemt, tās dod daudz enerģijas komandai."

"Visi spēlēja smagi savās minūtēs un tas mums palīdzēja izcīnīt uzvaru," pauda Porziņģis.

Aizvadītajā spēlē latvietis laukumā pavadīja 19 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no astoņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus, tomēr vienīgais viņa izpildītais tālmetiens šoreiz lidoja grozam garām.

Tāpat Porziņģis izcēlās ar sešām atlēkušajām bumbām un divām piezīmēm.

Rezultatīvākais "Knicks" komandā ar 16 punktiem bija Karmelo Entonijs, kurš arī nospēlēja mazāk nekā 20 minūtes, bet ar 14 punktiem izcēlās līgas debitants Čeisons Rendls.

"Knicks" komandai arī šajā spēlē bija jāiztiek bez traumu ārstējošā Žoakima Noā, kā arī Derika Rouza, kuram bija jāpiedalās tiesas sēdē.

"Joprojām meklējam savstarpēju saskaņu, jo šī bija tikai mūsu otrā spēle. Cerams, pēc iespējas drīzāk visi būsim pilnā sastāvā un atradīsim saskaņu pirms sākas sezona," teica Porziņģis.

Pirmajā pārbaudes spēlē Porziņģis otrdien sameta 22 punktus, bet "Knicks" ar rezultātu 103:130 izbraukumā kapitulēja Hjūstonas "Rockets".

Nākamajā spēlē "Knicks" pirmdien uzņems Vašingtonas "Wizards", bet regulāro čempionātu Ņujorkas vienība sāks 25.oktobrī ar dueli viesos pret līgas čempionvienību Klīvlendas "Cavaliers".

Porziņģis iepriekšējā sezonā debitēja pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Tās laikā viņš 72 mačos vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus. Savukārt Ņujorkas klubs izcīnīja 32 uzvaras 82 spēlēs, bet pēdējo divu sezonu laikā vienība kopā spējusi izcīnīt vien 49 panākumus.

Paredzams, ka gaidāmajā sezonā pirmoreiz NBA vienlaicīgi būs divi latvieši, jo spēcīgās Sanantonio "Spurs" komandas sastāvā iekļuvis Dāvis Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!