Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Dalasas "Mavericks" atzīst, ka viņam sezonas sākumā bija grūti samierināties, ka nespēj būt tik produktīvs, kā iepriekš, tomēr latvietis ir ar mieru mazāk darboties ar bumbu, bet būt efektīvāks, viņš pastāstīja intervijā "The Athletic" žurnālistam Šemam Čarnijam.

Dalasas "Mavericks" šo sezonu iesākusi ļoti veiksmīgi, 21 spēlē izcīnot 15 uzvaras un ierindojoties ceturtajā vietā Rietumu konferencē. Komandas līderis šajā sezonā ir slovēnis Luka Dončičs, kurš vidēji izceļas ar 30,3 punktiem, 10,1 atlēkušo bumbu un 9,2 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Porziņģim atgriešanās no ceļgala krustenisko saišu savainojuma izvērtusies grūtāka nekā pats cerējis. Viņš vidēji 20 spēlēs gūst 16,8 punktus, izcīna 8,9 atlēkušās bumbas un bloķē 2,2 metienus.

"Tas nav viegli. Cenšos iekļauties komandas uzbrukuma sistēmā un spēlēt tā, kā to vēlamies. Es zināju, ka šis ir spēles stils, kādā vēlamies spēlēt, un es vēlos uzvarēt. Es nevarēju iedomāties, ka tik ātri tas viss jau darbosies, bet es zināju, ka mēs izveidosim struktūru," stāstīja Porziņģis. "Dažos vakaros man ir vairāk iespēju, citos – nē. Luka cenšas man palīdzēt, iesaista mani spēlē pēc iespējas vairāk. Pārsvarā mēs dodam bumbu Lukam un ļaujam viņam doties uz priekšu. Vai jūs redzat, ko viņš dara? Tas ir apbrīnojami!"

Porziņģim līdz šim izdevies trāpīt 39,5% metienus no spēles, bet tālmetienus viņš realizē ar 35% precizitāti. Savukārt soda metienos viņam ir līdz šim sliktākā precizitāte karjerā – 70,1%.

"Es biju neapmierināts un mana pārliecība bija zema. Es domāju, ka pēc traumas izārstēšanas uzreiz varēšu sasniegt to statistiku, kuru iepriekš spēju sasniegt. Bija grūti," atklāts bija latvietis. "Es rehabilitācijas periodā un pagājušajā vasarā ieguldīju tik lielu darbu, tāpēc biju neapmierināts. Šobrīd mana metienu realizācija nav laba, man ir iespējas mest brīvus metienus, un mans darbs ir tos trāpīt."

"Kad mēs uzvaram, mēs augam. Tas ir jautri, un tas ir svarīgākais," uzsvēra latvietis.

Porziņģi nesatrauc, ka Dončičs ir komandas pirmā vijole. Viņš septiņas reizes sasniedzis "triple-double" jeb divciparu skaitļus trīs statistikas rādītājos, būdams NBA līderis šajā kategorijā.

"Man būtu jāsaka, ka man vajadzētu biežāk pieskarties bumbai un ka bumbai biežāk vajadzētu būt pie manis? Luka tagad spēlē neticamu basketbolu, un es zinu, ka dažus vakarus bumba nebūs pie manis tik daudz, cik esmu pieradis. Šis ir citādāks basketbols, un mums šobrīd ir panākumi. Es zinu, ko varu sagaidīt no sevis, bet es turpināšu strādāt, lai atgrieztos savā līmenī," skaidroja Porziņģis.

Kopā ar Porziņģi maiņas darījumā ar Ņujorkas "Knicks" Dalasā nonāca arī aizsargs Kotnijs Lī, un viņš ieskicēja, kā latvieša loma mainījusies, salīdzinājumā ar iepriekšējo komandu.

"Ņujorkā mums vajadzēja, lai Porziņģis ir ar bumbu. Tā kā mums nebija tik daudz labu spēlētāju, mums vajadzēja, lai viņš "velk" komandu," skaidroja Lī. "Šajā komandā viņš joprojām ir svarīgs spēlētājs, bet, ja viņam nav labs vakars, tad mums ir vēl viens balsts Lukas personā. Mums ir divi balsti, kuri var komandai palīdzēt dažādos veidos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!