Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 27 punktus un tikai par diviem punktiem atpalika no sava karjeras rekorda, tomēr basketbolists pēc cīņas atzina, ka par statistiku nedomāja, koncentrējoties uz komandas sniegumu.

Kā ziņojām, Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda piektdien principiālā duelī ar 117:104 (32:23, 24:34, 28:24, 33:23) viesos uzvarēja Čikāgas "Bulls" vienību. Ja iepriekšējā spēlē trešdien Porziņģis otro reizi savā NBA karjerā palika bez realizētiem metieniem no spēles, šoreiz viņš apstājās vien divu punktu attālumā no karjeras rezultativitātes rekorda.

Zīmīgi, ka pērn sezonas beigās tieši pret "Bulls" Porziņģis iemeta 29 punktus, tomēr tas bija vien karjeras rekorda atkārtojums, jo arī 17. novembrī pret Šarlotes "Bobcats" tika samesti 29 punkti. Tāpat latvietis pagājušajā sezonā divreiz guva pa 28 punktiem.

"Spēles laikā par savu statistiku nedomāju, lai gan uzmetot acis tablo, biju pārsteigts, ka esmu savācis tik daudz punktus. Tomēr es fokusējos uz rezultātu un komandas spēli, jo svarīgākais bija uzvarēt," pēc mača sacīja Porziņģis.

Tāpat latvietis bija pateicīgs komandas biedriem, kuri viņam izgādājuši labas izdevības uzbrukt un realizēt vairākus vieglus metienus.

"Labi kustinājām bumbu, bijām agresīvi un izkārtojām viens otram iespējas. Aizvadījām labu basketbola spēli, sākumā ieguvām pārsvaru, pēc tam pretinieki izlīdzināja rezultātu, bet spēles otrajā pusē mēs joprojām rādījām to spēli, ko gribējām, tāpēc atguvām vadību un uzvarējām," bilda basketbolists.

Tikmēr "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks uzteica ne tikai Porziņģi, bet visu komandu.

"Porziņģis apliecināja, ka ir labs metējs, svarīgos brīžos trāpīja savus metienus, iemeta arī četrus trīspunktniekus un spēles otrajā pusē palīdzēja mums atgūt vadību. Taču arī citi nospēlēja labi, ļāva Kristapam tikt pie bumbas brīvās zonās," sacīja Hornāčeks.

Kopā Porziņģis nospēlēja 32 minūtes un 59 sekundes, trāpot sešus no astoņiem divpunktu raidījumiem, četrus no septiņiem tālmetieniem un trīs no pieciem soda metieniem. Tāpat latvietim bija piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un piecas piezīmes.

Šosezon Porziņģis piecās spēlēs vidēji mačā ir guvis 17 punktus un izcīnījis 6,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt "Knicks" ar divām uzvarām piecās spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā pakāpusies uz desmito vietu.

Nākamo maču "Knicks" aizvadīs svētdien, kad jau plkst. 19 pēc Latvijas laika mājās uzsāks spēkošanos ar Jūtas "Jazz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!