Foto: AFP/Scanpix

Latviešu talants Kristaps Porziņģis cer, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Ņujorkas "Knicks" līderis Karmelo Entonijs vasarā nepametīs komandu.

Entonijam ir līgums ar "Knicks" arī uz nākamajām trim sezonām, taču komanda trešo gadu pēc kārtas nav spējusi iekļūt izslēgšanas mačos. Basketbolistam līgumā ir punkts, ka viņu nedrīkst aizmainīt uz citu komandu bez paša piekrišanas, taču viņš no tā varētu atteikties, lai atstātu "Knicks".

"Protams, ka gribu, lai Entonijs paliek. Mums viņš ir vajadzīgs. Arī man viņš ir vajadzīgs. Mēs negribam viņu zaudēt," intervijā laikrakstam "The New York Daily News" atzina Porziņģis.

Statistika liecina, ka "Knicks" daudz labāk spēlē laikā, kad laukumā vienlaicīgi ir Porziņģis un Entonijs. Spēlējot abiem kopā, 1471 minūtes laikā plus/mīnus rādītājs ir +66. "Knicks" šosezon zaudējusi visos astoņos mačos, kuros nav piedalījies Entonijs.

"Man viņš ir vajadzīgs, lai varu mācīties. Komandai viņu vajag, lai izcīnītu uzvaras. Bez viņa tas ir daudz grūtāk paveicams," uzsvēra Porziņģis.

"Ja viņš atstātu komandu, mums klātos grūti, taču par to neraizējos. Nedomāju, ka viņš dosies prom. Viņš ir lojāls. Domāju, viņš mīl Ņujorku. Tas ir pats svarīgākais," uzskata latviešu basketbolists.

Porziņģis vasarā cer trenēties kopā ar Entoniju, kuram Ņujorkā pieder treniņzāle. Latvietis starpsezonā cer uzlabot kustības spēlē ar muguru pret grozu, turklāt viņš varētu trenēties pie bijušās NBA zvaigznes Hakima Olaižuvona.

Pēc savas spožās karjeras Olaižuvons strādājis par personīgo treneri tādām līgas zvaigznēm kā Lebrons Džeimss, Kobe Braients, Dvaits Hovards. 2012.gadā Amare Stademaijers par divu nedēļu ilgu treniņu sesiju maksāja 100 000 ASV dolāru.

"Noteikti, ka uzlabot manu spēli ar muguru pret grozu ir svarīgi. Man ir lielisks komandas biedrs, no kura varu mācīties - Entonijs. Iespējams, ka varēšu vasarā kopā ar viņu trenēties. Mēģināšu atrast pareizo cilvēku, ar kuru strādāt un mācīties, varbūt kādu bijušo NBA spēlētāju. Jāiegulda darbs, lai nākamajā sezonās būtu labāks," sacīja Porziņģis.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase no 4. līdz 9.jūlijam Belgradā piedalīsies olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kur apakšgrupas spēlēs jāspēlē ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā spēlēs turnīra saimniece Serbija, kā arī Angola un Puertoriko. Tiesa, Porziņģa dalība šajā turnīrā ir neskaidra.

Pēc sezonas Porziņģis pārrunās iespēju spēlēt Latvijas izlasē ar "Knicks" prezidentu Filu Džeksonu, ģenerālmenedžeri Stīvu Millsu un galveno treneri Kurtu Rembisu. "Gribu dzirdēt viņu viedokli, jo tas ir ļoti svarīgs. Par to nopietni ir jāpadomā. Protams, ja viņi par 100% negribēs, droši vien klausīšu. Tomēr ļoti gribu palīdzēt valstsvienībai. Tā mums ir liela iespēja tikt uz Olimpiādi. Man ar vēsu prātu jāpieņem pareizais lēmums," norādīja Porziņģis.

Porziņģis savā NBA debijas sezonā 72 spēlēs vidēji iemetis 14,3 punktus un izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas.

"Knicks" ar 30 panākumiem 75 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!