Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" nav nedz piedāvājis, nedz izskatījis maiņas darījumus, kuros komanda šķirtos no Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa, pirms otrdien aizvadītās spēles uzsvēra komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

Ziņots, ka "Mavericks" otrdien ar rezultātu 110:107 pieveica Bostonas "Celtics" komandu, bet Porziņģis otro spēli pēc kārtas izlaida muguras savainojuma dēļ.

Jau pirms spēles Riks Kārlails izteica prognozes, ka savainojumam nevajadzētu ilgi traucēt liepājniekam aizvadīt spēles. Speciālists uzsvēra, ka problēmu, visticamāk, radījusi ceļgala operācijas dēļ izlaistā treniņnometne, kas piespieda Porziņģim sportisko formu uzņemt regulārās sezonas spēlēs.

"Mavericks" pirms izlaistajām spēlēm gan ieturēja astoņu dienu ilgu pārtraukumu. Tas arī izsaucis spekulāciju, vai klubs patiešām neizskata iespēju Porziņģi aizmainīt, par ko ziņojuši pāris ASV mediji. Dalasas komandas īpašnieks Marks Kjūbens šādu informāciju jau iepriekš kategoriski noraidījis, bet viņam tagad arī piebalsojis Kārlails.

"Nepiedāvājam maiņas darījumus ar Porziņģi," noteica Kārlails. "Neko neesam izskatījuši. Zinu, ka Marks to noliedzis. Es arī to noliedzu. Viņš ir "Mavericks" spēlētājs. Mēs vēlamies viņu šeit."

Treneris gan vēlētos atrisināt "Mavericks" komandas aizsardzībā, taču to nevarēs pirms Porziņģis nav atguvis veselību. Kārlails par šo jautājumu jau runājis pēc nesen aizvadīta treniņa: "Mēs strādājam pie tā. Viņš strādā pie tā," sacīja speciālists. "Atšķirība šogad ir diezgan uzkrītoša. Viņš sezonu sāka mēnesi vēlāk nekā pārējie un nespēja piedzīvot parastu treniņnometni."

"Mēs daudz strādājām pie aizsardzības," par padarīto dīkstāves laikā stāsta Kārlails. "Mums nepieciešams strādāt. Mums visiem aizsardzības uzlabošana jāuztur kā prioritāte."

Vēstīts, ka "Mavericks" esot sazinājušies ar Goldensteitas "Warriors" kluba vadību, lai novērtētu interesi par Kristapa Porziņģa iegādi, ziņojis žurnālists Ians Beglijs. Līdzīgu informāciju izplatījis medijs "Bleacher Report", kas ziņoja, ka komanda tirgū pārbaudījusi Porziņģa vērtību.

Dalasas komandai ceturtdien jāviesojas pie Filadelfijas "76ers" vienības, vienībai uzsākot trīs spēļu izbraukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!