Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Dalasas "Mavericks" izbraukumā līdzi dosies Kristaps Porziņģis, taču šobrīd nav zināms, kad basketbolists varētu atgriezties laukumā, pēc piektdien aizvadītās spēles atklāja komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

Ziņots, ka "Mavericks" komanda piektdien pārliecinoši pieveica Klīvlendas "Cavaliers" vienību. Mačā nepiedalījās Kristaps Porziņģis, kurš izlaida piekto spēli pēc kārtas labā ceļgala sāpju dēļ.

Dalasas komanda svētdien viesosies pie "Cavaliers" vienības, bet otrdien izbraukumā tiksies ar Memfisas "Grizzlies" komandu. Izbraukumā vajadzētu doties arī Porziņģim un Ahilleja cīpslas savainojumu guvušajam Maksimilianam Kleberam, pauda Kārlails. Treneris nesagaida, ka svētdien varētu spēlēt Klebers, bet Porziņģa saistībā izteicās nekonkrēti.

"Neesmu drošs par viņu. Taču mums jāspēlē ar pieejamajiem spēlētājiem. Visu sezonu katram nākamajam spēlētājam bijis jābūt gatavam, un mums tā arī jāturpina," par liepājnieka pieejamību atbildēja Kārlails.

Vēl dienu pirms spēles ar "Cavaliers" treneris izteica cerību, ka Porziņģis paspēs atgriezties laukumā pirms regulārās sezonas izskaņas, taču nespēja nosaukt konkrētu spēli, kurā tas varētu notikt. Savukārt pirms piektdienas spēles liepājnieks izgāja laukumā, lai aizvadītu apmēram 30 minūšu ilgu iesildīšanos. Basketbolists tās laikā izpildīja metienus pa grozu.

"Skaidrs, ka mums viņš ir vajadzīgs. Viņam nespēlējot, mēs piekopjam mazliet citādu spēles manieri. Mūsu puiši paveikuši labu darbu. Bez Porziņģa un Klebera esam nedrošā situācijā. Taču mums ar to jātiek galā. Atlikušas piecas, ārkārtīgi svarīgas spēles," norādīja speciālists.

"Mavericks" ar 39 uzvarām 67 spēlēs saglabā piekto vietu Rietumu konferencē, bet Portlendas "Trail Blazers" (38 uzvaras 67 spēlēs) ar uzvaru pār Losandželosas "Lakers" (37 uzvaras 67 spēlēs) piektdien pakāpās uz sesto pozīciju. Tieši šīs trīs komandas sezonas izskaņā, visticamāk, sadalīs piekto līdz septīto vietu.

Šogad jau otro sezonu pēc kārtas septītās līdz desmitās pozīcijas īpašnieces sacentīsies īsā "play-in" turnīrā, kurā tiks noskaidrotas pēdējās divas izslēgšanas spēļu dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!