Foto: AFP/Scanpix
Latviešu talantam Kristapam Porziņģim dzirdēt, kā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" līdzjutēji slavenajā "Madison Square Garden" arēnā skandē viņa vārdu, bija kas neticams, pēc dueļa ar Šarlotes "Hornets" sacīja spēlētājs.

Jau vēstīts, ka Porziņģis otrdien aizvadīja lielisku maču, gūdams 29 punktus un izcīnīdams 11 atlēkušās bumbas, kas "Knicks" ļāva savā laukumā ar 102:94 (26:21, 20:27, 34:24, 22:22) apspēlēt "Hornets" vienību.

"Šī bija lieliska uzvara, centos palīdzēt komandai, kā vien varu. Tas nebija par to, cik punktus iemetu. Tā vienkārši attīstījās spēle un man izdevās realizēt metienus. Varēju nospēlēt labāk, taču šī ir tikai viena spēle, un prieks, ka komanda ar manu palīdzību šo maču uzvarēja, kas ir pats svarīgākais. Gatavojoties šim mačam, biju nolēmis neko nesasteigt un būt agresīvs groza tuvumā. Līdz ko man bija brīvs metiens, centos to izmantot, ja nē - spēlēju tālāk," pēc dueļa žurnālistiem sacīja Porziņģis. "Regulārajā čempionātā pret Šarlotes komandu spēlējām otro reizi, tāpēc zinājām, kur mēs varam tikt pie metieniem."

"Kad līdzjutēji skandēja manu vārdu, man bija jāizpilda divi soda metieni. Zināju, cik atbildīgi tie ir un cik ļoti nepieciešami komandai. Tomēr dzirdēt, ka fani skandē manu vārdu, bija kaut kas neticams. Ticēju, ka agri vai vēlu šāda atbalstītāju reakcija būs. Tomēr šī ir tikai viena spēle. Karmelo Entonijs šādu sniegumu demonstrē tikpat kā katrā mačā. Ir viegli aizvadīt vienu šādu cīņu, taču grūtākais ir noturēt šo līmeni un spēlēt tā katrā spēlē," uzskata Porziņģis.

Tikmēr pašam Entonijam uzbrukumā otrdien tik ļoti nesekmējās, jo viņš iemeta 18 punktus, taču apgādāja komandas biedrus ar piespēlēm.

"Entonijs dzīvi atvieglo ikvienam komandas biedram. Viņš ir lielisks punktu guvējs, bet līdz ko viņu sedz divi pretspēlētāji, Entonijs piespēlē bumbu brīvajam komandas biedram. Tas mums palīdz tikt pie brīviem metieniem un viegli gūt punktus," izteicās latvietis. "Vairums cilvēku pēc drafta teica, ka esmu nākotnes projekts, kam nepieciešami daži gadi, lai varētu spēlēt šajā līgā. Jā, tuvāko gadu laikā kļūšu labāks, taču jau pirms tam zināju, ka NBA varu spēlēt jau tagad."

"Vienmēr ir svarīgi gūt uzvaras savā laukumā, arī mūsu līdzjutēji to vēlas. Tagad dosimies izbraukumā, kur spēkosimies ar stiprām komandām, tāpēc mums jābūt tam gataviem. Būs grūti, taču tas mums ir izaicinājums. Gribam tupināt veiksmīgo sēriju," uzsvēra Porziņģis.

Nu "Knicks" komanda dosies četru spēļu izbraukumā, kas piektdien sāksies ar maču pret Oklahomasitijas "Thunder".

"Vēlos ilgu un veiksmīgu karjeru. Gribu "Knicks" komandā spēlēt visu savu karjeru, tas ir mans sapnis. Būt tikpat labam kā Patrikam Jūiingam - tas ir kaut kas, ko vēlos sasniegt. Agrāk vairāk uzbruku no perimetra nekā no groza apakšas, tāpēc tagad šos abus aspektus cenšos sabalansēt. Pretinieku komandas tagad zina, ka varu uzbrukt arī no tālās distances, tāpēc pievērš man lielu uzmanību arī tur," sacīja Porziņģis.

Tikmēr Entonijs pēc mača pauda lepnumu par Porziņģi.

"Porziņģim uzbrukumā šī bija liela spēle. Tā bija lieliska sajūta - dzirdēt, ka viņa vārdu arēnā skandē līdzjutēji. Esmu lepns par viņu. Zinu, ka viņš šim līmenim ir gatavs. Jau pirms tam zināju, ko no viņa var sagaidīt," teica Entonijs. "Porziņģis vēl ir mācīšanās procesā, bet šonakt viņam bija lieliska spēle, kurā viņš uzņēmās iniciatīvu. Domāju, šī ir tikai pirmā spēle no daudzām tādām, ko jūs redzēsiet."

"Pats personīgi gribu, lai Porziņģim karjerā viss izdotos. Zinu, ko nozīmē būt vienam pret visiem. Porziņģis iegulda lielu darbu, taču tas jau tagad viņam atmaksājas. Viņš vēl ir jauns. Ja Porziņģim karjerā veiksies, tas nāks par labu komandai. Otrkārt, tas nāks par labu arī man pašam, jo ar mani būs vēl viens kompanjons. Treškārt, tas nāks par labu arī viņam pašam. Ir grūti spēlēt Ņujorkā, it īpaši basketbolistam, kurš to nekad šeit nav darījis un kurš neko nezina par šo pilsētu," pauda Entonijs.

Ar 12 spēlēs vidēji gūtiem 12,8 punktiem Porziņģis aiz Entonija ir "Knicks" otrs rezultatīvākais basketbolists, bet ar 8,6 atlēkušajām bumbām viņš ir vienības labākais cīnītājs zem groziem.

Ņujorkas "Knicks" ar sešām uzvarām 12 spēlēs ieņem desmito pozīciju Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!