Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis pēc otrdien aizvadītās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles atzina savu kļūdu līgas Covid-19 noteikumu pārkāpšanā.

Ziņots, ka Dalasas "Mavericks" komanda izbraukumā ar rezultātu 127:121 (35:33, 36:40, 30:19, 26:29) uzvarēja Losandželosas "Clippers" vienību, sērijā izvirzoties vadībā ar 2-0.

Pāris stundas pirms spēles tapa zināms, ka Kristaps Porziņģis no līgas vadības izpelnījies 50 tūkstošu ASV dolāru sodu, jo pārkāpis noteikumus, kas liedz spēlētājiem apmeklēt bārus, naktsklubus vai jebkādas citas līdzīgas iestādes. Porziņģis sarunu ar žurnālistiem sāka, komentējot pārkāpumu, kas viņam neliedza piedalīties spēlē.

"Patiešām ne līdz galam sapratu Covid-19 protokolus. Kļūdījos un par to samaksāju. Esmu priecīgs par izcīnīto uzvaru un par to, ka varēju spēlēt," izteicās basketbolists.

Liepājnieks spēlē guva 20 punktus, aizvadot veiksmīgāku maču nekā sestdien. Pēc sērijas pirmās spēles komandas galvenais treneris Riks Kārlails arī īpaši pateicās Porziņģim, kurš bijis pacietīgs, lai gan netika pie daudz iespējām uzbrukumā.

"Daudz domāju par pagājušo spēli. Savā ziņā atgriezos pie basketbola pamatiem un tā, kā varu ietekmēt spēli. Sapratu, ka esmu kā māneklis, kurš palīdz citiem puišiem, jo mani sedz Kavai [Lenards]. Tas palīdz komandas biedriem tikt pie brīviem metieniem, un neļauj Kavai segt Luku [Dončiču]. Neskatoties, vai esmu iesaistīts katrā situācijā vai nē, tas mums ir labi," sprieda spēlētājs.

Gan Porziņģis, gan Kārlails atklāja, ka pēc pirmā puslaika, kurā Dalasas vienība ielaida 73 punktus, "Mavericks" basketbolistiem ģērbtuvē parādīts video ar dažām neveiksmīgām epizodēm aizsardzībā.

"Trešajā ceturtdaļā mūsu divi labākie spēlētāji uzlaboja sniegumu aizsardzībā," spēli analizēja Kārlails. "Tas uzstādīja pavisam citu toni otrajam puslaikam. Pretinieka noturēšana uz 19 punktiem trešajā ceturtdaļā sagādāja mums iespēju uzvarēt spēli. Var runāt par Lukas iespaidīgo spēli uzbrukumā, KP paveica dažas lieliskas lietas uzbrukumā, bet jāuzsver šo divu puišu aizsardzība trešajā ceturtdaļā."

Trešdien komandas ceļos uz Dalasu, kur ceturtdien sagaidāma sērijas trešā spēle. Kārlails uzsvēra, ka viens no komandas izaicinājumiem būs uzturēt šādu cīņas garu, pretojoties cilvēka dabai raksturīgam atslābumam.

"Man pat šķita, ka mēs par daudz svinējām," savus novērojumus pauda Porziņģis. "Uzvarējām otro spēli, bet neesam vēl nekur tikuši. Šis ir labs solis, bet darbs vēl nav pabeigts. Viņi ir laba komanda. Mums jātur galvas pareizajā vietā."

Pērn emocijām bagātā pirmās kārtas sērijā ar rezultātu 4-2 uzvarēja "Clippers" komanda, kura dalasiešus pieveica pēdējās divās spēles pēc kārtas. Porziņģis pirmajā spēlē sakrāja divas tehniskās piezīmes, par ko tika izraidīts no mača, bet pēc trešās spēles vairs nedevās laukumā labā ceļgala meniska savainojuma dēļ.

Savukārt "Clippers" komanda jau otro gadu pēc kārtas tiek uzskatīta par vienu no galvenajām pretendentēm uz čempionu godu. Losandželosas klubs pērn piedzīvoja negaidītu neveiksmi Rietumu konferences otrajā kārtā, izlaižot no rokām 3-1 pārsvaru pār Denveras "Nuggets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!