Foto: F64

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis slavenā ASV sporta medija ESPN veidotajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labāko spēlētāju sarakstā noslīdējis uz 86. vietu.

ESPN tradicionāli pirms sezonas veido labāko NBA spēlētāju rangu, un Porziņģis aizvadītajā sezonā ierindojās 50. pozīcijā. Viņam šajā rangā labākā vieta bijusi 22., kuru sasniedza pirms savas trešās sezonas NBA.

"Klusām Porziņģis bija lielisks pēc pievienošanās "Wizards" komandai maiņu darījumu termiņa beigās. Viņš vidēji guva 22,1 punktu, izcēlās ar 60,6% īsto metienu precizitāti, kas būtu viņa karjeras labākais rādītājs. Porziņģis gan nevienu no tām 17 spēlēm "Wizards" sastāvā neaizvadīja kopā ar Bredliju Bīlu, un būs vērts paskatīties, kā viņi saderēs kopā," par Porziņģi rakstīja ESPN.

Porziņģis pagājušajā sezonā "Wizards" un Dalasas "Mavericks" sastāvā vidēji izcēlās ar 20,2 punktiem un 8,1 atlēkušo bumbu.

Lietuvietis Jons Valančūns no Ņūorleānas "Pelicans" šajā rangā ierindojas 84. vietā, un viņam tas, salīdzinot ar iepriekšējo pirmssezonu, ir kāpums par 10. vietām. Aizvadītajā sezonā Valančūns izcēlās ar 17,8 punktiem un 11,4 atlēkušajām bumbām.

Savukārt labākais no Baltijas basketbolistiem šobrīd rangā ir Sakramento "Kings" spēka uzbrucējs Domants Sabonis, kuram atvēlēta 47. vieta, kas ir kritums par septiņām pozīcijām. Viņš pērn izcēlās ar 18,9 punktiem, 12,1 atlēkušu bumbu un piecām rezultatīvām piespēlēm. Lietuvietis arī mainīja komandas, pārceļoties no Indiānas "Pacers" uz Sakramento "Kings".

ESPN šobrīd publicējusi labākos spēlētājus no 26. pozīcijas. Līgas labākos basketbolistus savā vērtējumā medijs paziņos vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!