Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis pirmdien uzsvēra, ka negatavojas sezonas izskaņā speciāli zaudēt spēles, liekot noprast, ka vēlas, lai Ņujorkas "Knicks" komandas vadība piesaista kādu veterānu pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pāreju termiņa beigām.

Jau otro sezonu pēc kārtas "Knicks" komanda iesāka veiksmīgi, tomēr kopš Ziemassvētku laika tā vairāk zaudē nekā uzvar, šobrīd atrodoties ārpus izslēgšanas turnīra zonas.

"Izslēgšanas spēļu pieredze man individuāli šajā karjeras posmā būtu ļoti nozīmīga. Jo drīzāk, jo labāk," pirmdien vietējiem žurnālistiem pauda Porziņģis, kad viņam jautāja, kas "Knicks" komandai būtu jādara līdz 8.februārī gaidāmajam pāreju termiņa noslēgumam. "Lielākā daļa no mūsu komandas puišiem nav izbaudījuši šo "play-off" pieredzi."

"Knicks" komanda tikusi pie 22 uzvarām 50 spēlēs, ieņemot desmito vietu Austrumu konferencē. Kā pēdējā izslēgšanas turnīra zonā šobrīd ir Filadelfijas "76ers", kas guvusi 24 uzvaras 47 cīņās.

Kā vēsta vietējie mediji, citas komandas izrādījušas interesi par vairākiem "Knicks" spēlētājiem, ieskaitot Villiju Ernangomesu, Kailu O'Kvinu, Enesu Kanteru, Lensu Tomasu un Kortniju Lī. "Knicks" bija labs sezonas sākums, tomēr pēdējās 19 spēlēs tā cietusi 14 neveiksmes.

Šobrīd nav zināms vai komandas vadība vēlas atlikušajā sezonas daļā attīstīt jaunos basketbolistus, vai arī turpināt cīņu par izslēgšanas turnīru.

"Domāju, viņi zina, ka es vēlos būs izslēgšanas turnīrā un tas ir vienīgais manā prātā," Porziņģis uzsvēra, ka negatavojas speciāli atdot mačus. "Izslēgšanas spēļu sasniegšana ir vienīgais uz ko fokusējos."

Nākamajā spēlē "Knicks" otrdien uzņems otru Ņujorkas vienību Bruklinas "Nets", ko uzvarējusi iepriekšējās trijās sezonas spēlēs, turklāt ar vidēji 14,3 punktu pārsvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!