Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis turpina atlabšanu no meniska operācijas, taču šobrīd nav pilnīgas skaidrības par viņa atgriešanos laukumā. Tas varētu notikt laika posmā no janvāra līdz februārim, viņš pastāstīja digitālās tikšanās laikā ar vīriešu basketbola valstsvienību, ko organizēja Latvijas Basketbola savienība.

Porziņģis 17.augustā NBA izslēgšanas turnīra pirmajā mačā guva meniska traumu. Latvijas basketbolistam operācija tika veikta 10.oktobrī. Vēlāk "Mavericks" ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons apstiprināja, ka sezonas sākumā Porziņģis nepalīdzēs komandai.

"Jūtos normāli un rehabilitējos. Tagad dzīvoju pa Liepāju. Bija atbraucis ciemos mans fizioterapeits, kārtīgi nostrādāju divas nedēļas un tagad jau nedēļas beigās dodos atpakaļ uz ASV. Plāns, ka es varētu atsākt spēlēt janvārī. Tad sanāktu izlaist pašu nedēļas sākumu, pāris nedēļas. Taču vēl redzēs, kā es vēl progresēšu. Tagad ir tas posms, kad varu sākt strādāt intensīvāk. Jo ātrāk parādīšu tos testa rezultātus, kādi bija pirms traumas, jo ātrāk varēs domāt par manis laišanu laukumā. Plāns ir aizbraukt uz turieni un mēnesi kārtīgi nostrādāt.

"Mavericks" medicīniskā personāla vadītājs Keisijs Smits esot Porziņģim teicis, ka viņš plāno, ka latvietis varētu atsākt spēlēt februāra sākumā. Porziņģis gan uzsvēra, ka visa plānošana joprojām esot ļoti aptuvena.

"Ķirurgs teica, ka es varētu simtprocentīgi būt atpakaļ pēc trīs mēnešu ārstēšanās. Daru visu iespējamo, lai būtu gatavs janvāra sākumam, taču ja nesanāks, tad atgriezīšos nedaudz vēlāk," viņš norādīja.

Porziņģis stāstīja, ka šo rehabilitāciju nevar salīdzināt ar to, kuru viņš veica pēc krustenisko saišu plīsuma. "Tagad katrā nākamajā dienā jūtu progresu, bet iepriekš bija tāda kā iešana pa tuksnesi – tik ej un nejūti nekādu progresu. Mentāli bija nenormāli grūti. Tagad ir daudz labāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!