Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien guva 13 punktus, taču viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" vienība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā aizvadīja kārtējo nepārliecinošo spēli un cieta zaudējumu cīņā ar Sakramento "Kings" komandu.

Aizvadītajā cīņā "Knicks", spēlējot bez sava līdera Karmelo Entonija, mājās piedzīvoja neveiksmi ar 80:88 (12:28, 35:22, 18:19, 15:19), kas Ņujorkas komandai bija trešais zaudējums pēc kārtas un ceturtais pēdējos piecos mačos. Šī Ņujorkas vienībai bija pirmā spēle savās mājās pēc sešu izbraukuma maču sērijas, kas tai bija garākā pēdējo gadu laikā.

Entonijs laukumā nedevās migrēnas dēļ, jo jau iepriekšējā cīņā sestdien viņam problēmas sagādāja galvassāpes. Zīmīgi, ka Entonijs izlaida astoto spēli sezonā un nevienā no tām "Knicks" nav uzvarējusi. Toties komandā atgriezās uzbrucējs Klientonijs Ērlijs, kuru decembra nogalē pie kāda striptīzkluba Ņujorkā kājā sašāva laupītāji. Ērlijs kopš tā laika NBA nebija spēlējis, taču arī šoreiz laukumā pabija vien 19 sekundes.

Porziņģis spēlēja 35 minūtes un deviņas sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks "Knicks" rindās. Latvietim atkal kliboja precizitāte, jo viņš trāpīja sešus no 13 divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, taču aizmeta garām četrus tālmetienus. Tāpat viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bloķēja divus metienus, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja trīs personiskās piezīmes.

Par rezultatīvāko "Knicks" sastāvā kļuva Robins Lopess, kurš guva 23 punktus un izcīnīja 20 atlēkušās bumbas zem groziem, bet Džerians Grānts sameta 14 punktus. Tikmēr Sakramento komandā ar 24 punktiem izcēlās Demarkuss Kazinss, kurš arī izcīnīja 20 atlēkušās bumbas, bet Rūdijs Gejs sameta 17 punktus.

Porziņģis no spēles realizēja 35,3% metienu, taču ar tādu pat precizitāti uzbruka arī visa "Knicks" komanda. Šī bija 15.reize sezonā, kad Porziņģis no spēles izdara 15 vai vairāk metienu.

Laukuma saimnieki spēli iesāka ļoti slikti, ātri nokļūstot iedzinējos ar 6:16, bet pēc pirmās ceturtdaļas zaudējot jau ar 16 punktiem. Diez ko neveicās arī Porziņģim, kurš aizmeta garām vairākus metienus un pieļāva vienu kļūdu, pirmo 12 minūšu laikā izceļoties ar diviem punktiem un divām izcīnītām atlēkušajām bumbām, toties izpildīja efektīvu bloku. Pretiniekiem līderu lomu uzņēmās Kazinss un Derens Kolisons, kuri guva attiecīgi deviņus un astoņus punktus.

Situācija mainījās otrajā ceturtdaļā, kuru "Knicks" sāka daudz apņēmīgām, kamēr pretiniekus piemeklēja kļūdas metienos, kas ļāva mājiniekiem lēnām sadeldēt starpību. Pusotru minūti pirms puslaika beigām Porziņģis samazināja atstarpi līdz septiņiem punktiem (41:48), bet atpūtā "Knicks" devās esot iedzinējos ar 47:50.

Arī spēles otrajā daļā laukumā ritēja līdzīga cīņa, kurā abas komandas grēkoja ar sasteigtiem uzbrukumiem, taču "Knicks" tuvāk par divu punktu deficītu netika. "Kings" pēdējo ceturtdaļu sāka ar nelielu izrāvienu un ar to bija pietiekami, lai izcīnītu uzvaru. Porziņģis sešas minūtes pirms pamatlaika beigām vēl samazināja rezultātu līdz pieciem punktiem 74:79, taču mača izskaņu laukuma saimnieki aizvadīja ar kļūdām bagātu sniegumu un Sakramento komandas uzvaru īsti neapdraudēja.

Abām komandām šī bija otrā savstarpējā spēle sezonā. Arī pirmajā, kas decembrī notika Sakramento, uzvaru ar 99:97 guva "Kings".

"Knicks" ar 28 panākumiem 71 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Savukārt "Kings" vienība ar 27 uzvarām 69 mačos ir 11.vietā Rietumu konferencē. No izslēgšanas spēļu zonas "Knicks" atpaliek par septiņu uzvaru tiesu.

Ņujorkas komanda nākamās divas spēles, piedevām divu dienu laikā, aizvadīs pret Čikāgas "Bulls", kas arī turpina cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā. Trešdien abas vienības tiksies Čikāgā, bet dienu vēlāk mērosies spēkiem Ņujorkā. Šo tuvāko spēļu laikā "Knicks" varētu oficiāli zaudēt izredzes uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!