Foto: F64

Talantīgais latviešu uzbrucējs Kristaps Porziņģis sestdien guva 18 punktus Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā pret spēcīgo "Barcelona" komandu, kas gan neglāba viņa pārstāvēto "Sevilla" no zaudējuma.

"Sevilla" izbraukumā cieta zaudējumu ar 83:99 (19:17, 21:27, 26:30, 17:25).

Porziņģis šajā mačā nospēlēja 22 minūtes un 44 sekundes, realizējot sešus no 14 izpildītajiem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izpelnījās trīs piezīmes un četrreiz uz noteikumu pārkāpumu izprovocēja pretinieku.

Šāds sniegums viņam ļāva tikt pie 16 efektivitātes punktiem, kas bija dalīts augstākais rādītājs mačā.

Kā zināms, pirms divām nedēļām Porziņģis spēja iemest arī 17 punktus pret citu ULEB Eirolīgas grandu Madrides "Real".

Citā mačā 16 punktus sestdien guva Dairis Bertāns, palīdzot "Dominion Bilbao Basket" vienībai ar 92:66 (25:21, 22:14, 27:17, 18:14) savā laukumā pārliecinoši pieveikt Sansevastjanas "Gipuzkoa Basket".

Šajā mačā latvietis spēlēja 30 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, trīs no deviņiem tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Dueli Bertāns priekšlaicīgi noslēdza ar piecām piezīmēm, tiekot pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Čempionāta kopvērtējumā "Dominion Bilbao Basket" komanda ar 18 uzvarām 26 cīņās ieņem ceturto vietu, atpaliekot vien no ULEB Eirolīgas komandām Malagas "Unicaja", Madrides "Real" un "Barcelona".

Šonedēļ smagu traumu guvušā Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" vienība ar 14 uzvarām 25 mačos atrodas sestajā pozīcijā, bet "Sevilla" vienība un Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" izcīnījušas attiecīgi septiņas un sešas uzvarām, kas tām dod pēdējās divas vietas 18 klubu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!