Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 18 punktus un sekmēja Dalasas "Mavericks" komandas uzvaru ar rezultātu 141:121 pār novājināto Goldenteistas "Warriors".

Porziņģis aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes, kuru laikā guva 18 punktus. Viņš realizēja divus divpunktu metienus (2/3), četrus tālmetienus (4/9) un abus soda metienus (2/2). Viņam arī septiņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīva piespēles un četri bloķēti metieni, piecas kļūdas, trīs piezīmes un +/- koeficients +12.

"Mavericks" šajā mačā realizēja 24 tālmetienus, kas ir jauns kluba rekords. Lai trāpītu tik daudz trīspunktniekus, vajadzēja izdarīt 51 metienu no tālās distances. Līdz šim rekords bija trāpīti 22 trīspunktu metieni, kas tika sasniegts trīs reizes.

"Mavericks" komandā teicamu sniegumu demonstrēja Luka Dončičs, kurš guva 31 punktu, izdarīja 15 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, iekrājot devīto "triple-double" šajā sezonā un atkārtojot Džeisona Kida rekordu Dalasas komandā. Sets Karijs pievienoja 17 punktus, Delons Raits izcēlās ar 13 punktiem. "Warriors" komandā rezultatīvākais ar 35 punktiem bija D'Andželo Rasels, bet viņam spēle noslēdzās trešajā ceturtdaļā savainojuma dēļ.

Abas komandas līdzīgi spēlēja spēles pirmajā pusē, un pirmajā ceturtdaļā teicami uzbrūkot no tālās distances rezultāts bija neizšķirts 41:41. Trešajā ceturtdaļā "Warriors" bija vadībā ar 84:82, bet tad 15 punktu izrāvienu veica "Mavericks", bet bez Rasela palikusī "Warriors" vairs nesēja apturēt Dalasas komandas ceļu pretī uzvarai.

Citā spēlē Rodions Kurucs guva piecus punktus, bet viņa Bruklinas "Nets" vienība ar 98:108 zaudēja Hjūstonas "Rockets".

Kurucs laukumā pavadīja 16 minūtes, kuru laikā trāpīja vienu divpunktu metienu (1/3) un vienu tālmetienu (1/2), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli, trīsreiz kļūdījās un nopelnīja trīs piezīmes, bet spēli noslēdza ar /- koeficientu +9.

Bruklinai ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Spensers Dinvidijs, pa 16 punktiem pievienoja Taurīns Prinss un Džerets Alens. "Rockets" sastāvā 44 punktus guva Džeimss Hārdens, bet Rasels Vestbruks pievienoja 23 punktus.

Vēl Vašingtonas "Wizards" bez Dāvja Bertāna sastāvā ar 100:107 piekāpās Ņujorkas "Knicks".

Cits Latvijas spēlētājs "Wizards" rindās Anžejs Pasečņiks nospēlēja 19 minūtes, kurā guva četrus punktus. Viņš realizēja vienu divpunktu metienu (1/4) un divus soda metienus (2/4). Latvietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas nopelnīja un četras piezīmes, kā arī iekrāja +/- koeficentu -10.

Vašingtonas komandā Aizeja Tomass un Džordans Makrejs sameta 20 punktus, bet uzvarētājiem Džūliuss Rendls izcēlās ar 30 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!