Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" basketbolistam Kristapam Porziņģim piemērots Covid-19 protokols, pirmdien ziņo klubs.

Pirmdien spēli pret Denveras "Nuggets" Covid-19 protokola dēļ izlaidīs ne tikai Kristaps Porziņģis, bet arī Trejs Bērks, Bobans Marjanovičs, Džakorijs Makloflins, un Aizeja Tomass, sociālajā vietnē "Twitter" ziņo klubs.

Tas nozīmē, ka Latvijas basketbolistam vajadzēs izlaist vismaz trīs spēles, kuras plānotas nākamo sešu dienu laikā. Ziņots, ka pašizolācija pēc pozitīva Covid-19 testa spēlētājiem, kuriem nav saslimšanas simptomu, samazināta līdz sešām dienām.

Dalasas komandas sastāvu jau vairākas spēles ietekmējis Covid-19 protokols. Porziņģis kļuvis par 11. komandas spēlētāju, kurš Covid-19 dēļ izlaidīs kādu maču, raksta "Dallas Morning News" žurnālists Breds Taunsends. Tas spiedis komandai paļauties uz vairākiem basketbolistiem, ar kuriem parakstīti desmit dienu ilgi līgumi, lai aizstātu nepieejamos spēlētājus.

"Mavericks" vienība ar 18 uzvarām 36 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē.

Nākamo spēli dalasieši aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems Denveras "Nuggets". Tā varēja kļūt par pirmo spēli kopš 10. decembra, kad vienlaikus laukumā dodas gan Porziņģis, gan Luka Dončičs, kuram pēc potītes savainojuma arī bija jāievēro Covid-19 protokols.

Jau ziņots, ka svētdien "Mavericks" ar Luku Dončiču ierindā izbraukumā ar 95:86 uzveica Oklahomasitijas "Thunder". Mačā gan nepiedalījās Porziņģis, kuram tika dota iespēja atpūsties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!