Foto: LETA

Igaunijas basketbolisti piektdienas pārbaudes spēlē Rīgā ar Latvijas izlasi bija labi pretinieki pirms oficiālajām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas mačos, piektdien pēc spēles LTV7 teica Kristaps Porziņģis.

Jau ziņots, ka Porziņģa atgriešanās spēlē Latvijas izlasē mājinieki pārbaudes mačā Rīgā uzvarēja Igaunijas basketbolistus ar 80:69 (21:15, 27:26, 22:8, 10:18).

Porziņģis, kuram šī bija pirmā spēle izlasē kopš 2017. gada Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla, guva 18 punktus, desmit no tiem no soda metienu līnijas, kā arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus.

"Kādu laiku organizētu basketbolu neesmu spēlējis. Ir labi, ka ir tāda pārbaudes cīņa pirms lielajām spēlēm. Igauņi ir labi pretinieki, labāki, nekā mēs gaidījām. Šī bija laba spēle, lai iesildītos pirms Turcijas mača," pēc spēles LTV7 kanālā teica Porziņģis.

"Kopš manas pēdējās spēles izlasē ir pagājis pārāk ilgs laiks. Man gribējās atgriezties ātrāk, bet jaunās sistēmas un izlases "logu" dēļ tas nebija iespējams. Prieks, ka tagad vasarā tas beidzot ir sanācis un esmu vesels, lai izbaudītu basketbolu kopā ar saviem komandas biedriem," basketbolists komentēja savu atgriešanos izlasē.

Runājot par spēli, viņš akcentēja, ka igauņi iznāca laukumā, lai spēlētu aktīvi un agresīvi, šajos spēles komponentos cenšoties pārspēt latviešus.

"Viņiem tas varbūt bija veids, kā izrādīt mums pretestību. Spēles gaitā tikām ar to galā, spēlējām mūsu basketbolu un mēģinājām darīt tās lietas, kas mums ir nepieciešamas," teica Porziņģis, atzīmējot, ka izcila spēle padevusies Rodionam Kurucam un Rihardam Lomažam.

LETA jau ziņoja, ka Rodions Kurucs piektdienas mačā izcēlās ar 16 punktiem, septiņām zem groziem izcīnītām bumbām un trim pārtvertām bumbām, aizvadot savu labāko spēli Latvijas pieaugušo izlasē.

Lomažs guva 13 punktus un sakrāja piecas rezultatīvas piespēles. Vēl sešas bumbas zem groziem izcīnīja Dāvis Bertāns, bet pa četrām rezultatīvām piespēlēm izdalīja Jānis Strēlnieks un Artūrs Kurucs.

Latvijas valstsvienība 25.augustā "Arēnā Rīga" aizvadīs Pasaules kausa kvalifikācijas maču pret Turciju, bet 28.augustā izbraukumā stāsies pretī Lielbritānijai. Igaunija gatavojas ne tikai Pasaules kausa atlases spēlēm, bet arī Eiropas čempionāta finālturnīram.

Izlases treneru rīcībā ir 16 valstsvienības kandidāti, kuri gatavojas 2023.gada Pasaules kausa otrās kārtas kvalifikācijas spēlēm. Pēc piecu gadu pārtraukuma valstsvienības kandidātu lokā ir iekļauts Kristaps Porziņģis, tāpat ierindā ir 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā līdz šim pa vienai spēlei aizvadījušie Jānis Strēlnieks un Rolands Šmits.

Igaunijas izlase Rīgā ieradās ar 12 spēlētājiem sastāvā, kamēr veselības problēmas liedza spēlēt Janari Joesāram, Sanderam Raiestem un Kerram Krīsam.

Latvijas un Igaunijas vīriešu izlases savā starpā spēlējušas 29 reizes, no kurām 18 uzvarējusi Latvija. Pēdējā tikšanās bija pirms diviem gadiem Igaunijas basketbola simtgades turnīrā Tallinā, kur Latvija ziemeļu kaimiņiem zaudēja ar 67:84.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Jānis Strēlnieks (Atēnu AEK, Grieķija), Kristers Zoriks, Artis Ate (abi - "VEF Rīga"), Toms Leimanis (Madrides "Estudiantes", Spānija), Dairis Bertāns (Seviljas "Real Betis", Spānija), Rihards Lomažs (Saragosas "Casademont", Spānija), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Baskonia", Spānija), Jānis Bērziņš (Varšavas "Legia", Polija), Rodions Kurucs (bez kluba), Dāvis Bertāns (Dalasas "Mavericks"), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Andrejs Gražulis (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Mareks Mejeris (Jeruzalemes "Hapoel", Izraēla), Kristaps Porziņģis (Vašingtonas "Wizards"), Klāvs Čavars (Ļubļinas "Start", Polija), Kaspars Bērziņš (bez kluba).

Igaunijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Henri Drells, (Čikagas "Windy City Bulls", G-līga), Marts Rozentāls ("Tartu Universitāte", Igaunija), Sanders Raieste, Maiks Kalevs Kotsārs (abi - Vitorijas "Baskonia", Spānija), Kaspars Treiers (Sasāri "Dinamo", Itālija), Stens Soks ("Missolonghi", Grieķija), Matiass Tass (Trento "L'Aquila", Itālija), Sīms Sanders Vene (Jeruzalemes "Hapoel", Izraēla), Kregors Hermets (Ļubļinas "Start", Polija), Roberts Valge, Sīms Markuss Posts (abi - "Parnu Sadam", Igaunija), Martins Dorbeks, Kristjans Kitsings, Rauno Nurgers Arturs Konočuks (visi - Tallinas "Kalev"/"Cramo"), Janari Joesārs (Baireitas "medi", Vācija), Kerrs Krīsa (Arizonas Universitāte, NCAA), Kristians Kullamē (Panevēžas "Lietkabelis", Lietuva).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!