Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" komandu pārstāvošā latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ieņēmis ceturto vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu ģenerālmenedžeru balsojumā par labāko starptautisko spēlētāju.

Balsojumā, kas allaž tiek veikts pirms jaunās sezonas sākuma, ar 27,6 % balsu uzvarējis grieķis Džanis Antetokoumpo no Milvoku "Bucks" komandas, kuram ar 24,1 % sekoja spānis Marks Gasols (Memfisas "Grizzlies") un ar 22,4 % pieredzējušais vācietis Dirks Novickis (Dalasas "Mavericks"), bet Porziņģis tika pie 12,1 % balsu.

Tāpat kāds no NBA klubu ģenerālmenedžeriem atzīmējis, ka šī Porziņģim būs izlaušanās sezona, tomēr šajā rādītājā viņš nesaņēma pietiekami daudz balsu, lai iekļūtu pirmajā četriniekā. Šeit ar 31 % balsu uzvarēja Devins Bukers no Fīniksas "Suns".

Tikmēr 48,3 % ģenerālmenedžeru atzinuši, ka vēlētos savā komandā iegūt pērnā gada NBA drafta pirmo numuru Karlu Entoniju Taunsu no Minesotas "Timberwolves", apsteidzot vairākas līgas zvaigznes, bet Porziņģis šajā rādītājā palicis bez balsīm.

Gaidāmās NBA sezonas galvenā favorīte būs Goldensteitas "Warriors" komanda, uzskata līgas ģenerālmenedžeri. "Warriors" komanda un tās lielākā zvaigzne Stīvens Karijs čempionātā triumfēja 2015. gadā, bet pagājušajā sezonā sasniedza jaunu regulārā čempionāta uzvaru rekordu, tomēr finālā septiņu spēļu trillerī piekāpās Klīvlendas "Cavaliers" un Lebronam Džeimsam.

Vasarā "Warriors" komanda papildināja sastāvu ar Oklahomasitijas "Thunder" komandas zvaigzni Kevinu Durantu, un tagad aptaujā noskaidrots, ka 69 % līgas ģenerālmenedžeru pārliecināti, ka šosezon Goldensteitas vienība atgūs titulu.

Savukārt 31 % uzskata, ka par labāko kļūs "Cavaliers" komanda. Ģenerālmenedžeri gandrīz vienlaicīgi uzskata, ka tieši šīs abas komandas uzvarēs savās konferencēs.

Ģenerālmenedžeri kā otro spēcīgāko komandu Rietumu konferencē nosauc Sanantonio "Spurs" komandu, ko gaidāmajā sezonā pārstāvēs latvietis Dāvis Bertāns, bet trešo - Losandželosas "Clippers". Savukārt Austrumu konferencē aiz "Cavaliers" balsojumā sekoja Toronto "Raptors" un Bostonas "Celtics".

Kaut "Warriors" komanda ir līgas favorīte, balsojumā par potenciālo gaidāmās sezonas vērtīgākā spēlētāja balvas ieguvēju ar 46,7 % balsu uzvarējis Džeimss, kuram ar 23,3 % sekoja Rasels Vestbruks no "Thunder", bet Karijs un Hjūstonas "Rockets" līderis Džeimss Hārdens savākuši pa 10% balsu.

Jaunā NBA sezona sāksies pēc sešām dienām, un Latvija ar diviem spēlētājiem līgā būs pārstāvēta pirmoreiz vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!