Foto: LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ir īsta dīva, un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" pieņēma pareizo lēmumu, kad viņu aizmainīja uz Dalasas "Mavericks", uzskata bijušais centra spēlētājs un 2008. gada NBA čempions Kedrikss Pērkinss.

"Knicks" komanda pēc Porziņģa aizmainīšanas aizvadītajā februārī turpina sastāva pārbūvi un cer noslēgt līgumu ar kādu no līgas zvaigznēm. Ceturtdien NBA draftā Ņujorkas komanda ar trešo numuru izraudzījās talantīgo uzbrucēju Ārdžeju Beretu. Televīzijas kanāla ESPN raidījumā "The Jump" sprieda par "Knicks" nākotni un par Porziņģa darījumu.

"Es nekad neesmu bijis sajūsmā par garo spēlētāju, kurš ir ļoti liels dīva. Nekad neesmu bijis Porziņģa piekritējs. Varu nosaukt 20 spēlētājus, kurus es izvēlētos pirms viņa. Es domāju, ka "Knicks" pieņēma pareizo lēmumu, jo viņi var noslēgt līgumu ar tādiem spēlētājiem, kā Kevinu Durantu un D'Andželo Raselu, vai arī ar Durantu un Džimiju Batleru. Viņiem ir izvēles iespējas. Tāpat ar Porziņģi bija problēmas ārpus laukuma," sacīja Pērkinss.

Cits basketbola eksperts Amins Elhasans raidījumā "The Jump" uzsvēra, ka Ņujorkas komanda, aizmainot Porziņģi, atbrīvojās no traumatiska spēlētāja.

"Viņi ne tikai atbrīvojās no Porziņģa, bet ieguva arī divas drafta pirmās kārtas izvēles un Denisu Smitu, kurš ir aizraujošs jauns spēlētājs. Porziņģis ir traumatisks spēlētājs, un tas nedod pārliecību, ka viņš ilgtermiņā varētu būt vesels. Turklāt viņš šajā vasarā arī būs brīvais aģents," teica Elhasans.

Porziņģis, kuram ir 23 gadi, pašlaik pilnībā atlabis no smagās ceļgala traumas, ko viņš guva pagājušā gada februārī. Šogad janvārī ievērojamā maiņas darījumā no Ņujorkas "Knicks" viņš nokļuva Dalasas "Mavericks" komandā un sagaidāms, ka šovasar spēlētāja jaunā vienība Porziņģim piedāvās maksimāli iespējamo līgumu. Tādā gadījumā "Mavericks" latvietim piedāvās piecu gadu līgumu par kopējo summu 158 miljoni dolāru (140 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!