Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Minesotas "Timberwolves" uzlecošā zvaigzne Entonijs Edvardss pēc trešdien aizvadītās spēles žurnālistiem atzina, ka viņš par labāko sava groza aizsargātāju visā līgā uzskata liepājnieku Kristapu Porziņģi.

Minesotas komanda trešdien mājās ar rezultātu 104:136 (33:34, 26:26, 22:35, 23:41) piekāpās Jūtas "Jazz" basketbolistiem. Divi no "Timberwolves" spēlētājiem pēc mača ar saviem izteikumiem sacēla mazu ažiotāžu.

Agresīvais aizsargs Patriks Beverlijs nosauca sevi par Gada aizsardzības spēlētāju, kurš turklāt allaž sedzot pretinieku labāko spēlētāju. Pieredzējušais basketbolists apšaubīja trīskārtējā šīs balvas ieguvēja Rūdija Gobēra prasmes, uzsverot, ka viņš aizvadītajā mačā nav sedzis Minesotas komandas zvaigzni Kārlu Entoniju Taunsu, tā vietā aizsardzībā spēlējot pret pēc pozīcijas ceturto numuru Džaredu Vanderbiltu.

Savukārt otrgadnieks Entonijs Edvardss no kāda žurnālista saņēma jautājumu par izaicinājumu spēlēt pret Gobēru.

"Manuprāt, labākais groza aizsargātājs līgā ir Porziņģis," basketbolista atbildi citē mediji "The Salt Lake Tribune". "Katru reizi, kad spēlēju pret Porziņģi, netieku pie necik metieniem pēc divsoļa. Nesaprotu, kāpēc nevarējām noslēgt uzbrukumus pāri Rūdijam Gobēram. Viņš manā sirdī neiedveš jebkādas bailes."

20 gadus vecā basketbolista pārstāvētā komanda gan realizēja tikai desmit no 24 metieniem, kurus tā izpildīja tieši pie groza. Edvardss uzskata, ka Gobērs uz spēli atstājis ietekmi, pateicoties savai reputācijai, nevis reāli paveiktam darbam.

"Domāju, viņš tika cilvēku galvās. Viņš pat nebloķēja metienus [Gobēram bija viens bloks]. Teicu puišiem: "Viņš ir tāds pats kā jebkurš cits.""

Kristaps Porziņģis ar Entoniju Edvardsu NBA laukumos tikušies trīs reizes, visiem mačiem norisinoties pagājušajā sezonā. Latvijas izlases basketbolists šajās spēlēs kopā atzīmējās ar astoņiem bloķētiem metieniem, tostarp divreiz atraidot Edvardsa mēģinājumus gūt punktus.

Rūdijs Gobērs ik gadu ierindojas starp labākajiem sava groza aizsargātajiem. Šosezon viņš atrodas līgas vadībā, metienos no groza apakšas, kurus pretinieki izpilda pret viņu, pieļaujot vien 43,8% precizitāti. Francijas izlases basketbolists šajā rādītājā bijis labāko desmitniekā septiņās no pēdējām astoņām sezonām.

Porziņģis šajā kategorijā bija līderis 2017./2018. gada sezonā (49,2%), savās pirmajās sezonās līgā arī ierindojoties starp labākajiem aizsardzības spēlētājiem NBA. Pēdējās divās sezonās kurzemnieka sniegums statistiski regresējis. Šosezon basketbolists pieļāvis 59,7% precizitāti zem sava groza, ierindojoties apmēram līgas vidusdaļā.

Kristapa Porziņģa bloķētie metieni pret Entoniju Edvardsu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!