Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latvietis Kristaps Porziņģis ir lielākais pārsteigums starp šī gada NBA draftā izvēlētajiem spēlētājiem un viņš noteikti ir viens no galvenajiem kandidātiem uz NBA debitanta balvu.

Par to liecina NBA mājaslapā internetā publicētie ekspertu viedokļi.

Porziņģis savā pirmajā karjerā NBA šobrīd aizvadījis 44 spēles, visas uzsākot "Knicks" pamatsastāvā. Vidēji spēlē latvietis aizvadījis 28,2 minūtes, guvis 14 punktus, izcīnījis 7,9 atlēkušās bumbas, bloķējis divus metienus, izdarījis 1,3 rezultatīvu piespēli un pārtvēris 0,8 piespēles.

"Teikšu, ka cīņa par labākā debitanta balvu ir starp Karlu Entoniju Taunsu (NBA drafta pirmo numuru) un Kristapu Porziņģi, jo viņi abi patiešām ir ļoti talantīgi un ietekmē spēli. Ja jāizvēlas viens, kā var neizvēlēties "The Zinger?" [Porziņģi]," uzskata TNT apskatnieks Deivids Oldridžs. "221 centimetru garš puisis ar tādām spējām - kurš vēl var tā mest, cīnīties par bumbām un bloķēt metienus? Un vēl, viņš nenobijās no spēlēšanas pilsētā, kas labi pazīstama ar noniecināšanu un jauno talantu "izgāšanu"."

Porziņģa drosmi un nenobīšanos no "Knicks" prasīgajiem faniem uzsver arī "NBA.com" rakstītājs Stīvs Ešbērners, bet viņa kolēģis Šons Pauels savu balsi bez jautājumiem atdotu Porziņģim.

"Jo jebkurš ar viņa augumu nevar darīt to, ko viņš spēj. Katrā gadījumā, ne tik ātri [ienākt līgā]. Ne tikai Porziņģa attīstība ir interesanta, bet arī tā jezga, kas valda ap viņu Ņujorkā, kas ir "izsalkusi" pēc kāda "glābēja" un reālas zvaigznes. Jāatgriežas 1980. gadu vidū un jāatceras Patriks Īvings vai Marks Džeksons, kuri pēdējie no NBA jauniņajiem spēja baudīt tādu vietējo mīlestību," saka Pauels.

Savas simpātijas Porziņģim velta cits "NBA.com" apskatnieks Aiens Tomsons. "Man patīk Kristaps Porziņģis, ar kādu degsmi un vēlmi viņš spēj spēlēt. Viņš šobrīd zib lielākajā basketbola tirgū [Ņujorkā], kas sen zināma ar savu vēso attieksmi. Un te viņš ir - savā pirmajā gadā Amerikā! Vienkārši dara savu darbu un dod cerību, ko Ņujorka nav izjutusi jau gadiem."

"Pirmkārt, Karls Entonijs Taunss ir labākais vispusīgākais no šī gada NBA drafta. Kuru debitantu man patīk vērot? PORZIŅĢI!!! Viņš ir kā kaut kāds tēls no Tima Bērtona filmas - izstiepts un garš, kuram vajag uz kauliem lielāku ķermeņa masu. Bet, kad viņš saņem bumbu, viņš spēj visu - tāls trīspunktnieks, spēcīgs "danks" pāri aizsargam. Viņš ir fantastisks, un, tā kā "Knicks" mērķtiecīgi cīnās par iekļūšanu "play off", viņam ir iespēja sevi pierādīt uz lielākās skatuves," ar komplimentiem neskopojas cits "NBA.com" apskatnieks Lengs Vaitekers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!