Foto: AP/Scanpix/LETA

Ietekmīgais ASV sporta medijs ESPN izveidojis 11 talantīgāko spēlētāju sarakstu, kuri varētu mainīt Nacionālo basketbola asociāciju (NBA), un šajā topā iekļauts arī latvietis Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks".

ESPN žurnālists Kevins Peltons norāda, ka šie 11 spēlētāji var mainīt to, kā tiek spēlēts basketbols, kas tiek runāts par šo sporta veidu, kā arī ietekmēt basketbola kultūru. Lai arī paredzēt nākotni nav viegli, šie basketbolisti, kuri vēl netiek uzskatīti par TOP 100 labākajiem spēlētājiem pasaulē, varētu kļūt par elites basketbolistiem.

"Iesauka "Vienradzis" vairs nešķiet atbilstoša Porziņģim, jo viņš vairāk kļuvis par centra spēlētāju, nevis par unikālu uzbrucēju. Pirms Porziņģa ienākšanas NBA tikai astoņiem spēlētājiem līgas vēsturē bija izdevies sezonas laikā iemest 100 tālmetienus un bloķēt 100 metienus, bet tagad pēdējās trīs sezonās tas izdevies sešiem basketbolistiem, ieskaitot Porziņģi," par latvieša atbilstību modernajam basketbolam rakstīja ESPN.

Šosezon 48 spēlēs vidēji iemeta 22,7 punktus, būdams "Knicks" rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat viņa kontā 6,6 atlēkušās bumbas un 2,4 bloķēti metieni, bet šobrīd viņš atlabst no ceļgala krustenisko saišu plīsuma.

No NBA spēlētājiem bez Porziņģa šajā ESPN sarakstā iekļauts arī Lonzo Bols (Losandželosas "Lakers"), Entonijs Deiviss (Ņūorleānas "Pelicans"), Demārs Derouzans (Toronto "Raptors"), Džoels Embīds (Filadelfijas "76ers"), Terenss Fergusons (Oklahomasitijas "Thunder"), Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets"), Bens Simons ("76ers"), Karls Entonijs Taunss (Minesotas "Timberwolves").

Tāpat par nākotnes basketbola izcilniekiem tiek uzskatīti divi spēlētāji, kuri vēl nav NBA – slovēnis Luka Dončičs, kurš šobrīd spēlē Madrides "Real" sastāvā, kā arī Trejs Jangs, kurš spēlē NCAA komandā Oklahomas "Sooners".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!