Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar "double-double", bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda savā laukumā ar rezultātu 101:109 piekāpās Fīniksas "Suns", kas ir līgas līdervienība.

Porziņģis aizvadītajā mačā 32 minūšu ilgajā spēles laikā izcēlās ar 18 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Viņš realizēja divus soda metienus (2/2), piecus divpunktu metienus (5/11) un divus tālmetienus (2/4). Viņam arī divi bloķēti metieni, viena piespēle, piecas piezīmes, viena kļūda un +/- rādītājs -2.

"Mavericks" rindās 28 punktus, astoņas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas iekrāja Luka Dončičs, kuram mača beigu daļā esot traucējis kakla savainojums. 19 punktus guva Džeilens Bransons, savukārt "Suns" rindās 28 punktus guva Devins Bukers, bet Kriss Pols iekrāja 20 punktu un 11 rezultatīvas piespēles.

Pēc pirmās ceturtdaļas "Mavericks" izvirzījās vadībā ar 26:22, taču otrās ceturtdaļas ievadā abas komandas apmainījās ar izrāvieniem. Neviena komanda gan lielu pārsvaru neieguva. Porziņģis un Dončičs ar savu sniegumu puslaika izskaņā deva vadību Dalasas komandai ar rezultātu 53:45. Trešajā ceturtdaļā "Suns" izlīdzināja spēles gaitu un panāca 69:68. Līdzīgai cīņai turpinoties, "Mavericks" deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar 89:80, taču "Suns" veica 16:6 izrāvienu un spēles galotni aizvadīja veiksmīgāk.

Fīniksas komanda izcīnīja savu 35. uzvaru 44 spēlēs, kas dod drošu vadību NBA kopvērtējumā. "Mavericks" ar 26 uzvarām 46 spēlēs ierindojas piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!