Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar "double-double" un palīdzējā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 107:97 (25:22, 34:20, 29:30, 19:20) izbraukumā pārspēt Oklahomasitijas "Thunder".

Porziņģis aizvadītajā spēlē guva 14 punktus, taču viņa metienu precizitāte piekliboja. Viņš trāpīja trīs divpunktu metienus (3/8), divus tālmetienus (2/7) un abus soda metienus. Latvietis izcīnīja arī 10 atlēkušās bumbas, izdarīja trīs piespēles, kā arī pa vienai reizei bloķēja metienu un pārtvēra bumbu. Spēli latvietis noslēdza ar +/- koeficientu +7 un iekrāja sezonas 13. "double-double".

"Mavericks" komandā ar 29 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Luka Dončičs, 15 punktus guva Tims Hārdevejs, bet 14 punktus guva arī Delovs Raits. "Thunder" rindās 21 punktu iekrāja Deniss Šrēders, 16 punkti Šejam Gildžesam-Aleksandram.

Šajā mačā abas komandas godināja bojā gājušo NBA leģendu Kobi Braientu, speciāli astoņu sekunžu laikā nešķērsojot laukuma centra līniju un 24 sekunžu laikā neizdarot metienu pa grozu. Braients savas karjeras laikā spēlēja ar 8. un 24. numuru.

"Mavericks" basketbolisti otrajā ceturtdaļā ieguva drošu pārsvaru, pirmā puslaika pārtraukumā dodoties ar rezultātu 59:47, bet trešajā ceturtdaļā "Thunder" veica izrāvienu un pietuvojās līdz 65:70 Tomēr Dalasas komanda tuvāk pretiniekus nelaida un spēles grožus no savām rokām neizlaida.

"Mavericks" vienība pēc šī mača ar 29 uzvarām un 17 zaudējumiem NBA Rietumu konferences kopvērtējumā ierindojas piektajā vietā, bet "Thunder" ar 28 uzvarām un 20 zaudējumiem ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!