Foto: F64

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis Ahileja cīpslas savainojuma dēļ pirmdien izlaida otro Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli pēc kārtas, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda turpināja zaudējumu sēriju.

"Knicks" savās mājās ar 103:115 (32:33, 27:34, 21:25, 23:23) atzina Orlando "Magic" vienības pārākumu, piedzīvojot jau piekto neveiksmi pēc kārtas.

Sestdien Porziņģis šī paša iemesla dēļ izlaida "Knicks" spēli pret Hjūstonas "Rockets", pirmo reizi sezonā kādā no mačiem paliekot malā.

Pirms cīņas ar "Magic" vienību Ņujorkas kluba galvenais treneris Džefs Hornačeks sacīja, ka Porziņģim joprojām sāp Ahileja cīpsla, taču savainojums nav nopietns. "Mēs ceram, ka dažās nākamajās dienā sāpes pazudīs. Kas līdzīgs Kristapam bija arī iepriekš, taču ātri pārgāja, tāpēc, iespējams, pēc vienas vai divām dienām ar viņu viss būs kārtībā," piebilda Hornačeks.

Aizvadītajā mačā "Knicks" tomēr varēja palīdzēt cits līderis Karmelo Entonijs, kurš izlaida iepriekšējās cīņas otro pusi. Viņš ar 19 punktiem kļuva par rezultatīvāko mājinieku rindās, kamēr Deriks Rouzs sameta 18, bet Kortnijs Lī, kurš laukumā atgriezās pēc trīs maču izlaišanas, pievienoja 14 punktus.

Tikmēr "Magic" vienībā Džodijs Mīkss guva 23, bet Seržs Ibaka un Ārons Gordons pa 22 punktiem, palīdzot Orlando vienībai pārtraukt divu zaudējumu sēriju.

Spēles sākums bija ļoti līdzīgs un lielākais vienas komandas pārsvars bija vien seši punktu, kurus pirmās ceturtdaļas beigu daļā panāca "Magic" (31:25). Otrajā ceturtdaļā viesi spēja atrauties vēl vairāk, panākot arī 60:49 savā labā, bet cīņas otrajā daļā "Magic" šo pārsvaru meistarīgi saglabāja.

Trešās ceturtdaļas izskaņā Orlando jau bija vadībā ar 92:75, pēc tam ņujorkiešus tā arī nepielaižot tuvāk par desmit punktiem.

"Knicks" pēdējos desmit mačos ir uzvarējusi tikai astoņas reizes un Austrumu konferencē ir izkritusi no labāko astotnieka, ar 16 uzvarām 34 mačos tagad ieņemot desmito pozīciju. Tikmēr "Magic" tagad arī ir 16 uzvaras, taču 36 spēlēs, kas tai dod 12.vietu Austrumu konferencē.

Šosezon Porziņģis vidēji mačā laukumā pavadījis 34,8 minūtes, kamēr pērn savā debijas sezonas viņš spēlēja aptuveni 28 minūtes cīņā.

Liepājnieks vidēji spēlē šosezon guvis 20,1 punktu, izcīnījis 7,9 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 metienus spēlē.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs trešdien mājās pret Milvoki "Bucks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!