Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" jaunais galvenais treneris Džeisons Kids vēlas, lai Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis laukumā jūtas komfortabli, kas liepājniekam esot ļoti svarīgi.

Šajā sezonā "Mavericks" galvenā trenera amatu pārņēmis Džeisons Kids, kurš nomainījis ilggadējo kluba treneri Riku Kārlailu. Kids šajā sezonā vēlas uzlabot sadarbību starp Porziņģi un slovēni Luku Dončiču, un tas komandai varētu ļaut iesaistīties cīņā par augstākajām pozīcijām.

NBA mediju dienā Porziņģis žurnālistiem stāstīja, ka viņš novērtē Kida vēlmi izmantot viņa labākās īpašības laukumā. "Man tas ir ļoti svarīgi, jo tā varu iegūt pārliecību. Treneris vēlas, lai laukumā jūtos ērti. Viņš iedrošināja mani vērsties pie viņa, ja man ir domas, kā veiksmīgāk varu iekļauties komandas spēlē," stāstīja latvietis.

Viņš uzsvēra, ka komandā ar jauno treneru korpusu ienācis svaigs gaiss, un pārmaiņas devušas pacilātību visai organizācijai. Porziņģis uzsvēra, ka savstarpējā sapratne laukumā ir ļoti svarīga, un tā visaugstākajā līmenī bijusi tad, kad komanda spēlēja Orlando "burbulī".

Aizvadītajā starpsezonā Porziņģis varēja kārtīgi gatavoties sezonai, nevis atlabt no savainojuma, un viņš pauda lielu prieku par ieguldīto darbu. "Biju papildus motivēts pēc pagājušās sezonas noslēguma. Esmu priecīgs trenēties ar komandu jau no pirmās dienas un gaidu sezonas sākumu," sacīja Porziņģis.

"Domāju, ka varēšu vairāk spēlēt ar muguru pret grozu un saņemt bumbu soda laukumā. Iepriekš biju vairāk tālmetienu izpildītājs. Jutu, ka tas nav viss, ko varu izdarīt, taču iemācījos sadzīvot ar šo lomu. Nebiju priecīgs, kā noslēdzās pagājušā sezona, taču basketbolistu dzīvē ir kāpumi un kritumi," viņš turpināja.

Kids preses konferencē Luku Dončiču nodēvēja par jauno Pikaso, un arī Porziņģis par slovēni sacīja labus vārdus, norādot uz viņa talantu. "Viņš ir gudrs spēlētājs un zina, kas jādara, lai tiktu izcīnīta uzvara. Spiediens uz viņu būs liels, bet viņš tam būs gatavs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!