Foto: F64

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis jaunākajās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta prognozēs pakāpies jau uz sesto vietu, informē prestižais portāls "NBAdraft.net".

Ja Porziņģis tiktu draftēts jau šobrīd, viņu savā īpašumā iegūtu Sakramento "Kings" komanda.

Vēl pirms mēneša latvietis prognozēs bija ārpus labāko desmitnieka, taču pēdējo nedēļu laikā 19 gadus vecais Porziņģis ir demonstrējis veiksmīgu sniegumu, spēlējot Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā "Sevilla".

Savukārt prestižā medija "Yahoo Sports" basketbola apskatnieks Adrians Vojnarovskis norādījis, ka Porziņģis uz NBA skautiem un vairākiem līgas klubiem ir atstājis ļoti paliekošu iespaidu. Tiek vēstīts, ka latvietis šī gada draftā varētu būt pat starp pirmajām piecām izvēlēm.

Iepriekšējā nedēļā Porziņģis pamanījās ACB regulārajā čempionātā iemest 17 punktus spēlē ar spēcīgo Madrides "Real" komandu.

Porziņģis vairākas sezonas pavadījis "Sevilla" klubā, bet šosezon kļuvis par vienu no komandas līderiem - ACB čempionātā viņš 24 spēļu laikā caurmērā guvis 10,1 punktu un izcīnījis 4,6 atlēkušās bumbas. Tāpat latvietis šosezon piedalījās 16 Eiropas kausa spēlēs, caurmērā katrā no tām iemetot 11,6 punktus un izcīnot 4,1 atlēkušo punktu.

Porziņģis jau pērn pretendēja uz dalību NBA draftā, taču pēdējā brīdī atsauca savu pieteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!