Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas "Wizards" joprojām cīnās par vietu "play-in" turnīrā, Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis apstiprināja piektdien pēcspēles preses konferencē.

Jau ziņots, ka "Wizards" izbraukumā atzina sava bijušā kluba Ņujorkas "Knicks" pārākumu, kas Vašingtonas komandu pieveica ar 100:97 (22:28, 32:19, 21:19, 25:31), sagādājot tai sesto neveiksmi pēc kārtas.

Latviešu basketbolists spēlēja 28 minūtes un 54 sekundes, grozā raidot trīs no četriem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un visus sešus soda metienus.

Liepājnieka rēķinā bija arī 11 atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, viena kļūda, piecas personiskās piezīmes un labākais komandā +/- rādītājs +7.

"Wizards" ar 29 uzvarām un 40 zaudējumiem Austrumu konferencē ieņem 12.vietu, bet desmitās vietas īpašniece Šarlotes "Hornets" sakrājusi 35 uzvaras 70 mačos.

Komandas pamatturnīrā aizvadīs pa 82 spēlēm.

"Protams, joprojām cīnāmies par vietu "play-in" turnīrā, lai iegūtu vietu izslēgšanas spēlēs. Šī noteikti bija svarīga spēle un sāpīgs zaudējums. Mums ir jābūt labākiem," apliecināja Porziņģis.

Uzvarētāja izšķiršanā liela loma bija izcīnītajām galvaspilsētas komandas zaudējumam atlēkušo bumbu izcīnīšanā (38:60), tai skaitā uzbrukumā (trīs viesiem un 19 mājiniekiem), kā arī Robinsona sniegumam, kurš viens pats tika pie desmit atlēkušajām bumbām uzbrukumā, Porziņģis atzīmēja pēcspēles intervijā, piebilstot, ka arī "Wizards" spēle uzbrukumā varēja būt labāka.

"Šodien labāka nekā iepriekšējā cīņā bija mūsu aizsardzība, taču pievīla uzbrukums. Tagad mums būs vairākas spēles izbraukumā, un tām jāvelta visa uzmanība, jo, uzlabojot aizsardzību, bez uzbrukuma panākumu nebūs. Nākamajās spēlēs jābūt labākiem," teica Porziņģis.

Sportists apliecināja, ka pēc savainojuma sadziedēšanas jūtas labi.

"Jūtos labi. Protams, gribētu spēlēt vairāk, taču spēlēju tik, cik man šobrīd ļauj kluba medicīniskā personāla ieteikumi," viņš komentēja savu spēles laiku laukumā.

Skatītāji spēlētājam veltīja svilpienus, kam Porziņģis psiholoģiski pievērš arvien mazāk uzmanības.

"Es izbaudu spēlēšanu Ņujorkā, kas ir bijusi manas mājas. Tā vienmēr ir izklaide, tā ir liela skatuve. Skatītāju ūjināšana neko nevar mainīt, jo tagad manas dienas Ņujorkā ir pagātne," ar smaidu komentēja Porziņģis, piebilstot, ka mīl šo pilsētu un ilgojas pēc tās un daudziem cilvēkiem tajā, kā arī izbauda atrašanos Ņujorkā.

Nākamā spēle galvaspilsētas klubam jau sestdien plānota savā laukumā pret Losandželosas "Lakers", bet pēc tam būs trīs izbraukuma spēļu sērija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!