Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis atzinis, ka labprāt vēlētos atgriezties basketbola laukumā pēc 2018. gadā gūtā ceļa savainojuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē starp latvieša tā brīža komandu Ņujorkas "Knicks" un Milvoku "Bucks".

Liepājnieks no "Knicks" komandas uz Dalasas "Mavericks" vienību tika aizmainīts šī gada 31. janvārī, sezonas laikā vēl neesot aizvadījis nevienu spēli. 23 gadus vecais basketbolists turpina aizvadīt rehabilitācijas procesu pēc 2018. gada 6. februārī gūtā krustenisko saišu savainojuma.

"Jūtos perfekti. Ļoti vēlos atgriezties laukumā, bet man jābūt pacietīgam un jāgaida pareizais brīdis. Man joprojām nav atbildes no trenera [Rika Kārlaila] par to, vai šosezon atgriezīšos. Ar viņu runāju par daudz tematiem, ne tikai manu atgūšanās procesu. Ļoti priecīgs esmu par savas fiziskās formas progresu. Nesen savā telefonā pētīju dažas fotogrāfijas, pārbaudīju, cik stundas darba jau ieguldītas. Kad atgriezīšos, viss notiekošais man būs ļoti aizraujošs," basketbolists teica intervijā medijam "NBA Spain".

Tiesa, vēl preses konferencē pēc Porziņģa pievienošanās Dalasas komandai basketbolists atklāja, ka joprojām ārstē nopietnu ceļgala traumu un 2018./19. gada sezonā viņa atgriešanās laukumā nav gaidāma.

"Tāds ir plāns [šosezon nespēlēt]. Bet jūtos lieliski un nevaru sagaidīt, kad varēšu atgriezties laukumā," teica toreiz Porziņģis, apstiprinot iepriekš kluba īpašnieka Marka Kubana teikto, ka šosezon viņš, visticamāk, nespēlēs.

Tikmēr par Ņujorkas "Knicks" komandā pavadīto laiku Porziņģis sola vairāk atklāt tikai vasaras laikā.

"Mana pieredze pilsētā bija ļoti laba, bet joprojām smagi runāt par visu, kas notika "Knicks" klubā. Tas viss notika nesen. Vasarā, kad viss norimsies, būšu gatavs vairāk par to runāt," klāstīja "Mavericks" basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!